След силно второ полувреме Байерн (Мюнхен) се наложи с убедителното

...
След силно второ полувреме Байерн (Мюнхен) се наложи с убедителното
Коментари Харесай

Байерн размаза Херта и вече има само един съперник пред себе си

След мощно второ полувреме Байерн (Мюнхен) се наложи с безапелационното 4:0 над Херта (Берлин) като посетител в първия си дуел за новата година в Бундеслигата и излезе на втора позиция в класирането, задминавайки Борусия (Мьонхенгладбах). Начело с 4 точки задатък продължава да бъде Република България (Лайпциг).

Good start #BSCFCB pic.twitter.com/QuDfJrarR6
— FC Bayern English (@FCBayernEN) January 19, 2020
В продължение на час игра първенците не успяваха да пробият отбраната на домакините, само че по-късно небрежно си подсигуряваха трите точки. Томас Мюлер откри в 60-ата минута, Роберт Левандовски удвои от дузпа в 73-ата, след още три се разписа и Тиаго Алкантара, а в 84-ата попадение добави и Иван Перишич.

Само след три кръга баварците одобряват Разенбалшпорт, а преди този момент на “червените бикове” им предстоят тежки мачове против Айнтрахт (Франкфурт) и Гладбах.

Треньорът Ханзи Флик остави Серж Гнабри на пейката, а титуляр вместо него беше Иван Перишич, който беше над всички. Йошуа Кимих беше осъден, а петима играчи са с травми.

Домакините са чак на 14-а позиция. В последния миг Юрген Клинсман съумя да възобнови треньорския си лиценз и през днешния ден водеше отбора от пейката. Той заложи в офанзива на триото Джавайро Дилросън, Доди Лукебакио и Дейви Зелке. Ттитуляр беше новото попълнение в халфовата линия Сантиаго Аскасибар. " Старата дама " обаче се оказа цялостно отчаяние.

Hansi Flick & Jürgen Klinsmann #BSCFCB pic.twitter.com/PaOU62ExAQ
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) January 19, 2020
Още с първия съдийски сигнал Байерн натика отбора на Херта в неговата половина. В 7-ата минута Томас Мюлер не съумя да засече положително подаване, което сигурно щеше да докара до чиста опция.

Последваха минути без никакви положения и пред двамата вратари, защото футболистите постоянно бъркаха при подаванията.

След 20-ата минута играчите на Клинсман съумяха да изнесат играта по-напред.

В 25-ата Левандовски можеше да открие, откакто се пребори с Дедрик Боята и се озова едно на едно с Руне Ярстайн, само че не откри задачата.

Шансовете продължиха да са необичайност, а в края на полувремето Перишич се размина с попадение.
17 - @FCBayernEN's 17 crosses in the first half are the second most by a team in this #Bundesliga season - only Frankfurt had more (19) in their 2-2 draw against Bremen on matchday 7 (they also went scoreless before the break). Wingplay. #BSCFCB pic.twitter.com/3T8ZB0p4gk
— OptaFranz (@OptaFranz) January 19, 2020 Началото на второто полувреме не се различаваше от това на първата част. Защитата на Херта обаче действаше устойчиво, което принуждаваше първенците да центрират. В 58-ата Боята избави изстрел към вратата, а по-късно Перишич не съумя да засече добре с глава.

В 60-ата обаче Перишич си свърши съвършено работата, като смъкна към Мюлер, който от упор порази мрежата на Ярстайн за 1:0 в интерес на Байерн.

New decade, same @esmuellert_ #BSCFCB 0-1 (64') pic.twitter.com/RJuO89DbSc
— FC Bayern English (@FCBayernEN) January 19, 2020
В 63-ата гостите започнаха да се радват за повторно след попадение на Левандовски, само че то не беше прието поради нарушаване на поляка против вратаря при битката за високата топка. Независимо че към този момент губеше в резултата, отборът от Берлин с нищо не успяваше да затрудни съперника си. В 73-ата " алените " даже удвоиха преднината си. Тогава Люкас Клюнтер задържа Леон Горетцка в наказателното поле, а Лева с лекост осъществя отсъдената дузпа.

Това обаче не беше всичко, тъй като след още три минути Байерн стигна до нов гол. Тогава Тиаго заби кълбото под гредата и резултатът набъбна до 3:0.

Oh baby, what a strike #BSCFCB 0-3 pic.twitter.com/0BTQNNZ5Xj
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) January 19, 2020
Домакините към този момент се бяха предали и в 84-ата пристигна ред и на Перишич да ознаменува с гол положителното си показване през днешния ден. Хърватинът осъществя с глава след центриране на Мюлер.

Едва по-късно отборът на Херта стигна до чиста обстановка, само че Мануел Нойер избави удар на Паскал Кьопке.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ Бундеслига 18 кръг, неделя 19 януари  Херта 0:4краен резулат  Байерн Мюнхен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР