След сигнал за опасност от екологично бедствие в старозагорското село

...
След сигнал за опасност от екологично бедствие в старозагорското село
Коментари Харесай

Проверки след сигнал за застрашен мост заради добив на пясък в село Мирово

След сигнал за заплаха от екологично злополучие в старозагорското село Мирово добиването на инертни материали до моста на река Марица край селото ще бъде тествано.

Снимка: bTV

Според жителите добиването на пясък в коритото на реката унищожава основите на моста край селото. Местните хора се притесняват, че оборудването може да рухне, а активността на компанията, отговаряща за разчистване на речното корито, може да докара и до екологична злополука.

Снимка: bTV

От компанията бяха безапелационни, че съблюдават всички условия и даже са почистили реката от доста дървета и клони.

Снимка: bTV

Жителите на селото обясниха, че равнището на водата е спаднало поради огребания пясък, а не тъй като няма превалявания. Управителят на компания, почистваща речното корито, бе безапелационен, че водата е спаднала поради сухата година и че няма заплаха оборудването да рухне.

Снимка: bTV

От Областното пътно ръководство успокоиха хората, че мостът не е рисков и може да се минава по него умерено. Увериха, че още веднъж ще ревизират по какъв начин се добиват инертни материали:

Снимка: bTV

" Правят се периодически инспекции, последната е през октомври, ревизира се, ще замерим дистанцията от моста до добива на инертни материали и в случай че има нарушавания, ще бъдат наложени наказания ", съобщи Илия Златев ОПУ - Стара Загора.

След сигнала Басейнова дирекция също ще направи инспекция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР