След сигнал на Исторически парк, варненската прокуратура е образувала досъдебно

...
След сигнал на Исторически парк, варненската прокуратура е образувала досъдебно
Коментари Харесай

Завладяна държава: Вместо Ивелин Михайлов, прокуратурата подгони... Любо Жечев

След сигнал на " Исторически парк ", варненската прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за финансова машинация против ютюбъра Любомир Жечев за близо 3-часовия му филм, който разказва детайлно схемата към построяването на " Историческия парк " край Варна. Информацията бе обявена от самия създател на кино лентата в обществените мрежи.

Странното развиване към кино лентата е обявено от Жечев във видеоклип, качен в обществените мрежи. Той изяснява, че прокуратурата във Варна ревизира " по какъв метод са събрани парите за изработката на кино лентата ". Образуването на досъдебно произвеждане значи, че варненската прокуратура счита, че са събрани задоволително доказателства за осъществено закононарушение.

Икономическа полиция във Варна пък е извиквала на разпит фенове, купили си билет за някоя от прожекциите на " Исторически парк - Царството на Освободителя ", с цел да бъдат питани за какво са ги закупили, твърди Жечев.

Разследването против Любомир Жечев е почнало по сигнал от " Исторически парк " за това, че набирането на пари за основаването на кино лентата е финансова машинация. Причината е потреблението на името " Исторически парк " в заглавието на кино лентата и надлежно продажбата на билети за него.

В сигнала се твърди, че хората, които са си купили билет за кино лентата на Жечев, са били излъгани, тъй като в действителност са желали да ги влагат или дарят в интерес на парка. Досъдебното произвеждане е по член 209 от Наказателния кодекс, който дава опция за налагане до 6 години затвор за финансова машинация, и предусещащ една до шест години затвор.



Филмът " Исторически парк - Царството на освободителя " споделя историята на " Исторически парк " и неговия сайбия Ивелин Михайлов, в това число и посредством изявленията с някогашни и сегашни членове на общността към парка. Михайлов също е интервюиран. Филмът се концентрира върху обвиняванията, че паркът в действителност е Понци скица, учредена на противозаконна продажба на акции и всеобщо изтегляне на потребителски заеми от физически лица.

В дните преди премиерата на кино лентата представители на парка желаеха от Любомир Жечев да спре прожекцията, тъй като отдръпват позволението си да вземат участие в него, въпреки фрагментите с тях към този момент да са били записани с тяхно познание, а самият филм да е бил подготвен. Филмът бе прожектиран пет пъти в разнообразни зали, преди да бъде качен в интернет.

По досъдебното произвеждане към този момент е поискано снемане на сведения от най-малко трима души. От тях е било поискано да дадат пояснения за какво са си купили билет за кино лентата, дали знаят кой прави кино лентата и дали знаят къде са отишли парите им.

Снемането на сведения и на тримата е станало през еднакъв служител на реда, с еднакъв мобилен номер. По този метод би трябвало да бъдат снети сведенията на общо над 2000 души, или най-малко представителна извадка от тях, които са участвали на прожекциите на кино лентата в София, Пловдив и Варна, с цел да бъде открито дали в действителност са желали да си купят билет за кино.

Няколко часа преди тези събития филмът на Любомир Жечев беше свален от Youtube единствено ден, откакто беше качен са свободно гледане в платформата. До това се е стигнало след докладване от страна на различен известен ютубър – Кирил Кирилов (Киро Брейка), написа Жечев в обява в обществените мрежи, като демонстрира и известие от модераторите на Youtube.

Според Жечев Кирилов е докладвал видеото му поради искания за авторски права върху едвам 13 секунди от близо 3-часовия филм, които са фрагмент от видео на Брейка. " Сега следва обжалване, тъй като по мое непретенциозно мнение видеото не нарушава по никакъв метод разпоредбите на YouTube ", декларира Жечев, отбелязвайки, че Брейка  " публично постави гръд, с цел да не се види какво съставлява организацията на Исторически парк ".

Любомир Жечев въпреки всичко откри метод да качин кино лентата в друга платформа и той още веднъж е наличен за свободно гледане. В началото на видеото Жечев прави малко послание, в което споделя, че " Исторически парк " е направил всичко допустимо, с цел да може феновете да не гледат продукцията.

Влогърът разгласи, че желае да прави филм за " Исторически парк " в средата на май, като стартира да набира средства за това посредством личния си уебсайт " Горянин ". Първоначално той продава пакети по два билета на цена от 50 лева, като по този метод набира към 50 000 лева, с които финансира и самото основаване на кино лентата, наема на зала 1 на НДК за премиерата. През август Жечев трансферира продажбата на билети от " Горянин " към особено основан за задачата уебсайт с домейн istoricheski-park.bg. Това е един от причините на " Исторически парк " за илюзия, макар че няма непокътната комерсиална марка.

Гледайте гратис кино лентата

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР