След сигнал министърът на туризма Николина Ангелкова и представители на

...
След сигнал министърът на туризма Николина Ангелкова и представители на
Коментари Харесай

Хотел в Свети Влас ще бъде затворен заради мизерни условия

След сигнал министърът на туризма Николина Ангелкова и представители на Комисията за отбрана на потребителите направиха изненадваща инспекция. Оказа се, че въпросният хотел е с изтекло позволение още през 2015 година като къща за посетители и няма никаква категоризация като туристически обект.

Инспектори от разнообразни институции незабавно реагирали на сигнала от родител, че 25 деца са били настанени при доста неприятни условия.
Красимир Шалев - контрольор в КЗП: Констатирахме, че самият обект е в извънредно неприятно положение, водата в басейна беше нечиста. Аделин Младенов - специалист в Министерството на туризма: Това са стълбите, които публично водят до втория етаж на самата постройка, по която би следвало напълно безвредно да се качват и да слизат туристите. В случая туристите които през вчерашния ден констатирахме, са дечица.
Стените са напукани, а стаите са препълнени с по три кревати. Подовите настилки са скъсани, а коридорите са прекомерно тесни.
Аделин Младенов - специалист в Министерството на туризма: При състояние, че обектът сега няма нито категоризация, нито други постоянни законни документи да работи като туристически обект - може би е нещо неуместно, само че това ще се прецизира.
Съставен беше акт за липса на здравословни и безвредни условия за отмора, които трябвало да бъдат обезпечени от притежателя. Къщата ще бъде запечатана, ще бъде наложена и санкция, която за юридическо лице е до 10 000 лева, а за физическо до 5000 лева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР