След сезиране от статия със заглавие „Двойни стандарти на „Дондуков

...
След сезиране от статия със заглавие „Двойни стандарти на „Дондуков
Коментари Харесай

ВКП разпореди проверка на сигнал срещу Атанас Семов

След сезиране от публикация със заглавие „ Двойни стандарти на „ Дондуков 2 “. Има доста незнайни към избора на Атанас Семов за парламентарен арбитър “, оповестена в електронното издание на вестник „ Капитал “, Върховната касационна прокуратура е разпоредила на Апелативна прокуратура София осъществяване на служебна инспекция за точност и правомерност на разпореждане на Софийска градска прокуратура за отвод за формиране на досъдебно произвеждане.

Това се споделя в публично съощение от пресцентъра на Прокуратурата на Република България. Ето какво още оповестяват от държавното обвиняване:

"Със сигнал, подаден на 05.03.2013 година и допълнение към него от 11.03.2013 година, Софийска градска прокуратура е била сезирана от правист, работил като теоретичен помощник по “Международно право и интернационалните връзки “ в Института за правни науки към Българска академия на науките, докторант в Юридическия факултет на СУ по компетентност „ Право на Европейския съюз “. В сигналите се твърди потребление на СУ „ Климент Охридски “ за насърчаване на частна стопанска активност, занемареност, както и подписване на неизгодна вредоносна за университета договорка по отношение на неакредитирана магистърска стратегия по „ Право на Европейския съюз “. Осъществяването на програмата е вследствие на контракт сред Софийския университет и съдружие с идеална цел - „ Център за продължаващо образование при Юридическия факултет на СУ “. След подаване на сигналите е била предоставена инспекция на Министерство на вътрешните работи – ГДНП. С разпореждане на СГП от 14.07.2016 година е отказано формиране на досъдебно произвеждане. Именно това разпореждане ще бъде предмет на служебна инспекция, след сезиране от посочената обява в медия ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР