След Северна България, купесто-дъждовна облачност ще се развие и над

...
След Северна България, купесто-дъждовна облачност ще се развие и над
Коментари Харесай

Проливни валежи днес, през нощта и утре

След Северна България, купесто-дъждовна облачност ще се развие и над южните региони и на доста места ще има превалявания и гръмотевични стихии. Очакват се и градушки. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър.

Максималните температури ще са сред 28° и 33°, в София към 28°. По Черноморието също ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури по крайбрежието – от 27° до 29°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. По билата ще духа слаб до сдържан западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 24°, на 2000 метра – към 17°.

През нощта ще има проливни превалявания и гръмотевични стихии. На места, основно в югоизточната половина на страната, явленията ще са изключително интензивни и със обилни количества. Утре облачността ще е най-вече забележителна и на доста места още веднъж ще има превалявания, като остават изискванията и за местни градушки. Около обяд ще има краткотрайни разкъсвания на облачността и тогава явленията ще са на по-малко места. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Ще е по-хладно с оптимални температури сред 23° и 28°.

До края на седмицата още веднъж на доста места в страната ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания, основно след обяд и до среднощ, съпроводени и от гръмотевици. На повече места ще са преваляванията в Северна България и планините, а в сряда – към момента тук-там и в източните региони. Запазват се изискванията и за градушки.

От средата на седмицата ще стартира постепенно покачване на температурите, само че ще се задържи относително хладно за края на юли, изключително в източните региони. През втората половина от седмицата преди обяд, основно в Южна България, ще има и слънчеви часове.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР