След серия от репортажи на bTV, премиерът Бойко Борисов разпореди

...
След серия от репортажи на bTV, премиерът Бойко Борисов разпореди
Коментари Харесай

Борисов разпореди проверка на субсидиите за превоз в малките населените места

След серия от репортажи на bTV, министър председателят Бойко Борисов разпореди инспекция по какъв начин се отпускат дотации за транспорт на пасажери в едва обитаемоте региони. От сектора на превозвачите предизвестиха, че доста села в страната са без публичен превоз и връзка с огромните градове. Въпреки че курсовете се финансират от страната, транспортните компании не желаят да извършват доста от тях.

По предписание на премиера транспортното министерство би трябвало да извърши инспекция по отношение на отпущането на дотации за транспорт на пасажери по нерентабилни автобусни линии в едва обитаеми планински и гранични региони в страната.

Премиерът организира среща с транспортния министър Росен Желязков и ръководителя на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова, оповестиха от държавната осведомителна работа.
Заради губещи линии: Ще останат ли цели общини без автобусен превоз? От транспортния отрасъл се готвят да стачкуват
Борисов разпореди да се ревизират всички съответни случаи, изнесени в медиите. „ Повече пари сме дали, а има недоволни хора, това няма по какъв начин да се случва”, декларира министър-председателят.

Той акцентира, че са отпуснати 4 милиона лв. повече за дотиране на линии, които са за дребни обитаеми места.

Борисов изиска да се мисли в посока смяна на модела – за повече правдивост и отговорност, освен от страната, а и от общините в субсидирането и компенсирането на публичните автобусни транспорти. Премиерът изиска и съответни ограничения против нерегламентирания сив бранш в превоза.
Десетки села в Странджа са застрашени да останат без превоз Причината е фрапантно понижените от страната дотации за транспорт в труднодостъпни и планински региони
Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова съобщи, че от организацията са отворени към всички оферти на транспортното ведомство за „ изсветляването “ на сектора и подобряването на транспортните услуги.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР