След седмици на преговори управляващата коалиция в Германия най-сетне постигна

...
След седмици на преговори управляващата коалиция в Германия най-сетне постигна
Коментари Харесай

Германия успя да направи новия бюджет

След седмици на договаряния ръководещата коалиция в Германия най-накрая реализира единодушие за решение на бюджетната рецесия. Става въпрос за финансов дефицит от към 17 милиарда евро. Трите ръководещи партии преговаряха 4 седмици за новия бюджет. Те подсигуряваха, че и с него Германия ще реализира задачите си – климатична индиферентност, обществена сигурност и подкреп аза Украйна.

Коалиционното държавно управление в Германия ще съблюдава дълговата спирачка през идната година, оповестиха на конференция през днешния ден канцлерът Олаф Шолц, министърът на стопанската система Роберт Хабек и министърът на финансите Кристиан Линднер. За да бъдат реализирани задачите, ще бъде належащо да се ръководи със доста по-малко средства.

„ Най-важното обръщение е, че държавното управление ще съблюдава поставените си цели.. Ще продължим трансформирането на страната в климатично неутрална, ще подсилим обществените устои и ще продължим да поддържаме Украйна в отбраната й от Русия “, съобщи Шолц. Вицеканцлерът Хабек също удостовери, че няма да има съкрщанеия и понижаване на помощта за Украйна, удостовери и вицеканцлерът Роберт Хабек.

„ Гаранцията за поддръжка на Украйна за нейната отбрана против Русия остават непроменени -  това е сигнал, който Путин би трябвало да чуе.

Ще бъдат съкратени обаче дотациите за предприятия, които минават към климатично неутрални технологии. Според министъра на финансите Линднер това би трябвало да донесе три милиарда евро. Цената на излъчванията от CO₂ за бензина и отоплението също ще се увеличи. Планираната дотация в размер на милиард евро за таксите за електропреносната мрежа също ще бъде анулирана. Отоплението, зареждането с гориво и електрическата енергия евентуално ще станат доста по-скъпи. Спестявания се вършат и във Фонда за климата и трансформацията, който ще се употребява за финансиране на прехода към удобна за климата стопанска система. Въпреки че фондът ще бъде непокътнат, той ще бъде понижен с 12 милиарда евро.

Министърът на финансите Линднер увери, че няма да има съкращения на " обществените стандарти ". Той обаче уточни, че обществената страна ще стане по-ефективна. Целта е да се спестят 1,5 милиарда евро посредством консолидиране на бежанците от Украйна на пазара на труда.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР