След седем месеца това е първият нормален брифинг, който Националният

...
След седем месеца това е първият нормален брифинг, който Националният
Коментари Харесай

Антония Първанова: Това бе първият нормален брифинг на Националния оперативен щаб

" След седем месеца това е първият естествен брифинг, който Националният действен щаб организира. Като споделям естествен без експанзия, без закани, без операция, без неистини, с доста ясно и тъкмо показване на данните, с които разполагат, и надлежно посредством манипулативни изводи въз основа на тези данни.
Аз съм доста задоволена от новия жанр на работа и от качеството, което всички чакахме през цялото време този щаб да даде, в този момент към този момент това е реалност ", сподели пред БНР доктор Антония Първанова, експерт по публично здраве, ексдепутат и някогашен евродепутат.

Според данните от брифинга на Националния действен щаб България е на 8-о място по смъртност в Европа.

" Трябва да се направи доста обширен разбор на отварянето на ножицата и неподходящия резултат за смъртността. Възможно е да имат отношение фактори, свързани с демографската конструкция на популацията, застаряващо население, с повече хронични болести в преклонна възраст, които не са добре лекувани и обгрижени, както и достъпът до опазване на здравето ", акцентира доктор Антония Първанова.

„ Основните неща, на които би трябвало да обърнем внимание от този брифинг, са следните – първо, въз основа на изнесените данни на министъра и членовете на щаба, единствено 20% от всички открити с положителен PCR тест имат признаци – това е забавно и би трябвало да бъде обследвано – дали става въпрос за 80% безсимптомни и какъв е делът от тях на подправено позитивните проби “, посочи доктор Първанова и добави:

„ Следващото нещо е, че единствено 5% от хората, които са с положителен PCR тест, имат потребност от медицински грижи. Това е много невисок % и това е добре “.

Според доктор Първанова е значимо да се изтъкне и че инфектираните медици са 5,6% и, очебийно от министъра, това изцяло подхожда на % на инфектираните общо в популацията:

„ Би могло да се направи умозаключение, че тези, които са на първа линия и в най-интензивен контакт, не боледуват повече, в сравнение с останалата част от популацията. Разбира се, това се дължи на положителното предотвратяване “.

Не би трябвало да омаловажаваме това, че идва есенно-зимният сезон - времето, в което има доста вирусни инфекции, грип и доста повече хора боледуват, повече, в сравнение с от ковид, предизвести още тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР