След резила с Истанбулската конвенция България отново се опозори със

...
След резила с Истанбулската конвенция България отново се опозори със
Коментари Харесай

Дойче веле: Този закон хвърля България в Средновековието - и към Русия

След резила с Истанбулската спогодба България още веднъж се опозори със закона, забраняващ по този начин наречената " агитация на нетрадиционна полова ориентировка ".

Народното събрание стана дотолкоз за подбив, че в ключа на безобидните насмешки човек би могъл да изрази упованието в скоро време българските законодатели да забранят и пропагандата на концепцията, че Земята е кръгла и се върти към слънцето. Една несъмнено нетрадиционна концепция - изключително през Средновековието, разяснява Александър Андреев от българската редакция на Дойче веле.

Копие на мракобесен съветски закон

Да, признатият през вчерашния ден закон реалокира България в Средновековието като време, а като география - непосредствено на изток, към Русия и към други известни със своята " прогресивност " страни (да вземем Саудитска Арабия и Северна Корея за пример). Да не приказваме за опустошителния резултат на известието, отправено към западния свят: под натиска на проруска партия София копира мракобеснически съветски закон тъкмо в разгара на кръвожадната окупационна война, която Руската федерация води в прилежаща Украйна.

Издания като авторитетното " Политико " не пропуснаха начаса да записват това известие.

А въпросният западен свят, прочее, се въплъщава освен с евроатлантизма, само че и с правата на индивида и с целия азбучник от съвременни, хуманни и миролюбиви полезности - плюс най-високото богатство в човешката история. Казано в резюме: българският парламент съобщи на всеослушание, че правата на индивида и всичките им там останали полезности не интересуват затънтена София, а благосъстоянието дано си го употребяват там на запад - ние тук си имаме обичайни полезности.

В апогея на рецесията с крокодила в " Ботунец " от трибуната на българския парламент се изляха хектолитри крокодилски сълзи в отбрана на българските деца. О, да, тези деца имат потребност от отбрана. Но не против учебниците, които транспортират обстоятелства от региона на биологията, анатомията, генетиката и знания за човешките хормони.

Те имат потребност от отбрана против наркодилърите към учебните заведения,

против некомпетентни и националистически надъхани учители, против корупцията в просветителната система - и най-много против едно чалгизирано и заспало общество, което ги обрича на тъжно бъдеще. Или на неизбежна емиграция в западна посока, където е положителното обучение, където са благосъстоянието и човешките права. Докато в това време в Народното събрание някой техен изостанал в България родител лее крокодилски сълзи за горките дечица, а различен общоизвестен спекулант и политически хамелеон благочестиво се рови за съвет в Библията. Безпримерното двуличие на такива депутати те кара напряко да онемееш.

В интерес на истината, паралелно с лицемерите, редица честни хора се раздразниха от шумотевицата към признатия през вчерашния ден закон. Няма ли тази страна по-сериозни проблеми - корупцията, правосъдната промяна, опазването на здравето (1500 лв. за обзор на дете!), енергетиката, приходите, пенсиите и така нататък? Да, има по-важни тематики, само че всички те са в модернизационния пакет дружно с човешките права. Или казано в резюме: България няма да се отърве нито от корупцията, нито от бедността,

до момента в който не се е отървала от архаичното мислене и от многочислените политици, обвързани от най-разнообразни зависимости.

Между другото, таман тези политици надалеч не инцидентно тъкмо сега хвърлиха бомбата с въпросния закон. Планът е напълно транспарантен: всеобщият български гласоподавател е отегчен до гибел от тематики като върховенството на закона и правосъдната промяна, само че постоянно щръква нащрек, когато стане дума за секс или за децата му. Какво по-просто от това няколко месеца преди следващите избори да му се изпишеш като бранител на обичайния секс и на детската непорочност, до момента в който разните му там либерали желаят да изпълнят България с трансджендъри и с хомосексуални?

Този закон е безразсъден и необразован

И най-после още две взаимно свързани условия, които са основни от позиция на законодателството, политиката и демокрацията. Първо: като се изключи че е неприличен, въпросният закон наподобява юридически безразсъден и необразован, а съгласно редица адвокати той даже опонира на Конституцията. И второ, директно обвързвано с първото: както постъпи и с Унгария след приемането на подобен закон,

Европейската комисия сигурно ще открие процедура против България за нарушение на общото европейско законодателство

и всичко вероятно ще завърши пред Европейския съд.

Тоест, една типична " българска работа ", както би споделил Иван Хаджийски: " работа недомислена или недомислена, зле стартирана, без управление или нескопосно ръководена, която като че ли по обвързване свършва със скандал, с цел да послужи единствено за позорна регистрация на печалните си герои ".

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР