След решението за общо правителство, разговорите между първите две формации

...
След решението за общо правителство, разговорите между първите две формации
Коментари Харесай

Разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за управленска програма продължават

След решението за общо държавно управление, диалозите сред първите две обединения за управническа стратегия не престават. Не стихват и политическите реакции след историческото решение ГЕРБ- и „ – Демократична България ” да излъчат министър председатели на ротационен принцип. Още в понеделник тематиката разясниха от „ Възраждане ” и „ ИТН ”, до момента в който от и резервират безмълвие.

Идеята е възможният предстоящ постоянен кабинет да работи 18 месеца. В първите 9 от тях министър председател ще бъде от „ Продължаваме Промяната ”, а Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова - вицепремиер и министър на външните работи. Във втората половина от ръководството се предлага Габриел да бъде министър-председател, а Денков неин заместител.

До съглашението за ротация се стигнало след интензивни договаряния сред водачите на първите две обединения в Народното събрание през уикенда. Основната цел на възможното бъдещо държавно управление ще бъде събиране на конституционно болшинство за правосъдна промяна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР