След решението на Върховния съд на Европейския съюз, че правилата

...
След решението на Върховния съд на Европейския съюз, че правилата
Коментари Харесай

Ла Лига отново се обяви срещу Суперлигата

След решението на Върховния съд на Европейския съюз, че разпоредбите на УЕФА, които блокират основаването на Суперлигата, опонират на правото на Европейски Съюз, Ла Лига още веднъж се разгласи против възможната конкуренция. Припомняме, че Реал Мадриди и Барселона бяха едни от тимовете, които бяха най-активни в първичното основаване на Суперлигата.

Асоциацията на работодателите упорства, че в случай че планът се реализира, испанската Ла Лига ще загуби 55% от приходите си. От асоциацията акцентират, че решението загатва, че " не е наложително Суперлигата да бъде позволена ".

" Днес повече от всеки път повтаряме, че Суперлигата е себелюбив и елитарен модел. Всичко, което не е изцяло отворено, с директен достъп единствено посредством националните лиги, сезон след сезон, е затворен формат. Европейският футбол проговори ", разяснява Ла Лига в обществените си мрежи.Хавиер Тебас, президентът на на Ла Лига, също се изрече в обществените мрежи по въпроса и изрази позицията си, че това решение не значи, че Суперлигата би трябвало да продължи.

" Те към този момент стартират да се опияняват, както предизвестих. Това, което се споделя, е упованието, което ни беше прочетено. Трябва да има транспарантни, ясни, справедливи правила за одобрение на надпреварите, че единствено отрицание не е задоволително и че би трябвало да има регулаторна конструкция, справедлива, която да изисква равни условия за целия бранш, само че това да не е оставено на свободните критерии на ръководителите на ФИФА и УЕФА, тъй като това би било обстановка на корист с господстващо състояние ", споделя Тебас.

" Още през 2022 година УЕФА сътвори процедура за разрешаване на нови надпревари, в които Суперлигата може да взе участие. Те постоянно са имали опция да провеждат съревнования отвън средата на УЕФА и ФИФА и това не може да бъде неразрешено, въпросът е в изискванията, при които те да бъдат под организацията на УЕФА и ФИФА ".

" За да е ясно, с цел да няма подозрения и никой да не отиде по простъпка да отвори още веднъж бара, с цел да пие до 5 часа сутринта, както Берн Райхарт (главен изпълнителен шеф на A22) наподобява е бил довечера. Съдът на Европейски Съюз споделя, че разпоредбите за допускане на надпревари на ФИФА и УЕФА са транспарантни, само че не и че те би трябвало да позволен Суперлигата. Напротив, показва се, че критериите за допускане на надпревари би трябвало да са транспарантни, справедливи и недискриминационни. Принципи, които са тъкмо несъвместими със Суперлигата ", прибавя Тебас.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР