След репортаж по bTV за взрива на COVID-19 в дома

...
След репортаж по bTV за взрива на COVID-19 в дома
Коментари Харесай

Сигнал за укриване на COVID болни в дом за възрастни в Габровско

След репортаж по bTV за гърмежа на COVID-19 в дома за остарели хора в Добромирка, с нас се свърза щерка на жена, настанена там. Тя споделя за подозренията си, че от нея е укривана информация за положението на майка ѝ.

Гинка Иванова от Севлиево настанява в дома 88-годишната си майка в края на август. Нуждаела се от характерни грижи след ампутация на единия крайник и интервенция на другия. Чували се по телефона три пъти дневно.

„ Обясняваше ми с детайлности, какво е споделила сестрата, по какъв начин е крачето й, едното, другото, какво се случва ", споделя Гинка.
Снимка: btvnovinite.bg
Последно чува гласа на майка си на 5 октомври, когато на позвъняването дал отговор санитарят, до момента в който дамата се хранела. Казал ѝ, че майка ѝ е добре.

На идващия ден вдигнала сестрата. За да каже, че майка й не може да приказва, само че без да изясни за какво. Ден по-късно телефонът смълчан.

„ Защо аз съм в незнание два дни? Никой до този миг не ми изясни какво се случва, дали майка е била болна от COVID-19, дали не е болна. Да, допустимо е да е била, само че никой не ме уведоми за това, че тя се утежнява или че нещо става. Никой безусловно ", споделя Гинка.

Разбрали, че е болна едвам когато трябвало да провеждат погребението й. Тогава от вкъщи обяснили, че е умряла в съня си, а повода - сърдечна и дихателна непълнота в резултат на COVID-19. От управлението отхвърлят да са покрили информация.

Внукът на умрялата е обществен служащ в същия дом. Той е измежду първите имунизирани, само че от началото на месеца също е болен, а от седмица - и с позитивен тест, под карантина и молба за овакантяване.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Аз също се разболях от цялата обстановка. И по принцип сега пребивавам с възрастните си родители и взех решение, че това е главната причина - да не заплашвам както своето, по този начин и тяхното здраве. Това е главната причина, заради която да напусна “, споделя общественият служащ Евгени Генчев.

По думите му се поставят задоволително грижи за потребителите на обществената услуга в дома:
„ Просто не може да има никакво подозрение. Както от страна на личния състав, като отношение, като грижи, цялостни грижи “.

Близките на умрялата жена към този момент са отнесли сигнала към Общината. Настояват за инспекция и осъдени.
Зам.-здравният министър: Вероятно ще се вкара "зелен документ " 6074 пациенти с COVID-19 са в болница Проф. Ива Христова: Зелен документ за вход на публични места е добра концепция Болница „ Св Анна “ в София под Коронавирус блокада Над 6000 от инфектираните с COVID-19 са в лечебни заведения Бум на COVID-19 в обществен дом в Габровско Опашка за антигенен тест за COVID-19 в мобилен пункт в центъра на София 3440 нови случая на ковид у нас Кацаров: Не се постанова цялостен локдаун, не вървим и към наложителна имунизация Ямбол влезе в тъмночервената Коронавирус зона
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР