След репортаж по bTV и помощта на стотици българи 40-годишната

...
След репортаж по bTV и помощта на стотици българи 40-годишната
Коментари Харесай

Щастлива развръзка: Веселина от Бургас, на която ѝ оставаше година, получи шанс за живот

След репортаж по bTV и помощта на стотици българи 40-годишната Веселина Атанасова от Бургас получи нов късмет за живот. Тя се нуждаеше незабавно от чернодробна трансплантация в Турция.

Снимка: Елеонора Дъбова

След 15 години безуспешна битка да има дете, посредством многократни инвитро процедури и банкет на голям брой мощни медикаменти, през юли предходната година Веселина Атанасова е диагностицирана с чернодробна цироза в композиция с тежък асцит.

Веселина Атанасова е диагностицирана с чернодробна цироза в композиция с тежък асцит

За страдание тя е и с Диабет вид 2 като съпътстващо заболяване, което в допълнение усложнява положението ѝ и за няколко месеца е настъпило внезапно и необратимо утежняване с заплаха за живота ѝ. Това наложи незабавна потребност от чернодробна трансплантация.

Снимка: Елеонора Дъбова

Според лекарите не Веселина ѝ остават най-вече сред шест месеца и година живот. Затова брачният партньор ѝ Валентин насочи прочувствен зов към всеки, който може да помогне и Веселина да получи късмет за живот.

Семейството му би трябвало да събере 130 000 евро до 14 април

„ С цялото си сърце на един обезверен брачен партньор, отказал се от фантазията за дете, само че не искащ да загуби брачната половинка си, която направи толкоз жертви за тази фантазия, ви апелирам: Помогнете ни съгласно опциите си да съберем нужната сума за осъществяване на чернодробна трансплантация в Турция. Това е единственият късмет брачната половинка ми Веселина да живее! Вярвам, че с общи старания и помощта на всички вас ще успеем! Благодарност и благодарност към всички, които ще ни поддържат в битката идеята ни да стане действителност “, показа мъжът.

След голямата поддръжка на хората Веселина получи късмет за трансплантация на черен дроб в Турция. А този, който избави живота ѝ е точно брачният партньор ѝ Валентин, който стана неин донор.

Снимка: Елеонора Дъбова

„ И по този начин благи мой другари и семейство, откакто бяхме на ръба на отчаянието и мислихме, че към този момент няма вяра, вселената подреди по този начин събитията, че трябваше да се работи стремително. На 1 април излязоха резултатите и бяха доста положителни, само че трябваше бързо да хванем този „ добър “ прозорец, тъй като жлъчката беше отказала, а нямаше по какъв начин да оперират единствено нея. На 2 април бяхме в турската болница и на 3 април (сряда) се случи чудото. Точно в 9 часа стартира огромната битка на няколко екипа лекари и продължи към 12 часа. Дареният черен дроб е проработил незабавно, трансплантацията мина без нито едно затруднение. Донорът – брачният партньор ми Валентин също се възвръща бързо “, показа в покъртителен пост Веселина.

Денис Шивачев има метастази на меланом и незабавно би трябвало да замине в Турция за лекуване

Сумата за операцията, както и за възобновяване беше събрана благодарение на дарения от стотици българи.

„ Благодаря на всички, без вас нямаше да ме има, поради вас ще пребивавам втория си живот с цялостни шепи. Осъзнах, че малко на брой имат втори късмет, няма да го пропилея, давам обещание. Аз ще предам положителното нататък, направете го и вие. Има още доста хора в потребност, доказахме, че с общи старания може да се избави живот “, добави 40-годишната жена. 

А пред камерата на bTV Веси даде обещание, че в случай че оцелее със брачна половинка ѝ ще си осиновят дете.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР