След рекордните жеги нови екстремни прояви на времето в Южна

...
След рекордните жеги нови екстремни прояви на времето в Южна
Коментари Харесай

Силни бури удариха Южна Европа, в Алпите заваля и сняг

След рекордните жеги нови рискови прояви на времето в Южна Европа. Палма де Майорка беше ударена от мощна стихия. А в Северна Италия температурите паднаха с 20 градуса и в Алпите даже заваля сняг.

Когато са резервирали почивката си за края на август, туристите на остров Майорка евентуално са си представяли всичко друго, само че не и сходна стихия. Вятърът, който доближи скорост от 120 километра в час, отнесе маси и столове от заведенията.

И даже цялостен круизен транспортен съд. Силните пориви са откъснали от котвите 330-метровия кораб и са го блъснали в петролен танкер. При случая са потърпевши шестима души.

Заради бурята са били анулирани десетки полети. 

В Словения още веднъж се притесняват от наводнения. А в хърватския град Ровин беше видяно даже и торнадо.



Свлачище във френския департамент Савоа затрупа една от пътните артерии сред Франция и Италия. Скалната маса се срути както върху железопътната линия, по този начин и върху автомобилния път, който се намира под нея, съобщи Нова телевизия.

И в италианските Алпи – горещият другояче август приключи със… сняг. В рамките на няколко дни, температурите в курорта Сестриере се сринаха с 20 градуса. Обикновено там живакът пада под нулата едвам през октомври.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР