След референдумите в Украйна ще има задълбочаване на конфликта. Очаква

...
След референдумите в Украйна ще има задълбочаване на конфликта. Очаква
Коментари Харесай

Калфин: След референдумите в Украйна конфликтът ще се задълбочи

„ След референдумите в Украйна ще има задълбочаване на спора. Очаква се през днешния ден съветският президент да изясни, че тези територии към този момент са съветски. Това няма да бъде прието от интернационалната общественост, нито от украинските управляващи. Предстои да забележим дали заканите на Путин са блъф, или той фактически ще прибегне до потреблението на крайни средства ”. Това разяснява Ивайло Калфин, някогашен външен министър, в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Той напомни, че Русия има близо 6 000 нуклеарни бойни глави. „ Все си мисля, че Москва не би употребила нуклеарни оръжия. Това би донесло щета и на нейните поданици. Освен това, ще провокира сериозна интернационална реакция. Когато една страна освен нарушава териториалната целокупност на друга, само че и взима територии, това е нарушаване на интернационалното право. Референдумите няма да бъдат приети. Ще има активизиране на съветските дейности, може би разширение на обстрелите на цяла Украйна. Войната ще продължи с цялостна мощ ”, безапелационен е Калфин.

„ Много ми е забавно на какви учредения България би признала един сходен референдум - под окупацията на военни елементи една територия да бъде преместена в прилежаща страна. Това и на България може да се случи. И в случай че по този начин го одобряваме за непозната страна, за какво си мислим, че някой ден този проблем не може да влезе и в нашия двор ”, съобщи някогашният външен министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР