След редица протести на граждани от квартал „Стрелбище” през лятото,

...
След редица протести на граждани от квартал „Стрелбище” през лятото,
Коментари Харесай

Няма да има 44-етажен небостъргач в „Стрелбище”

След редица митинги на жители от квартал „ Стрелбище” през лятото, на своето първо съвещание Столичният общински съвет реши зелената повърхност на ъгъла на булевардите „ България” и „ Петко Тодоров” в столичния квартал да не бъде застроявана с 44-етажен небостъргач. Аргументите на основния проектант на София са, че върху терена има засадени дървета, а под него – канализационен колектор, който обслужва целия квартал.

На притежателя на парцела – компанията НИКМИ, е препоръчан различен терен, само че той отхвърля да го вземе. При това състояние е мъчно да се предвижда по какъв начин ще се развие въпросът, само че едно е несъмнено, че към този момент там няма да се строи постройка.

Цяло лято живущите в тази част на квартал „ Стрелбище” стачкуваха против строителството на високата постройка. На 16 август те даже блокираха за известно време придвижването по бул. „ България”, откакто притежателят на терена го загради и стартира да унищожава улицата. Асфалтът и до през днешния ден не е отстранен от нея, видя кореспондент на Факти.бг .
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР