След редица изтичания на информация и най-различни прогнози китайската vivo

...
След редица изтичания на информация и най-различни прогнози китайската vivo
Коментари Харесай

Новият сгъваем vivo X Flip е директният конкурент на Samsung Galaxy Flip 4, но с цена $875

След редица приключвания на информация и най-различни прогнози китайската vivo най-сетне публично показа своя сгъваем смарт телефон с гъвкава екран vivo X Flip. Компанията акцентира, че той ще бъде пряк съперник на Samsung Galaxy Flip 4, OPPO N2 Flip и Huawei P50 Pocket.

Смартфонът е оборудван с сгъваем главен екран с размер на диагонала 6,67 инча, LTPO AMOLED матрица, резолюция 2520х1080 пиксела, кадрова честа от 1 до 120 Hz, поддръжка на HDR10+ и компактност на изображението 407 пиксела на инч.

Допълнителният екран е подложен на гърба на устройството и е с размер на диагонала 3 инча, резолюция 682х422 пиксела и периодичност на освежаване на екрана 60 Hz.

Според производителя главният екран на vivo X Flip може да се заключва в няколко полуотворени позиции. Новият шарнир е планиран за половин милион цикъла на прегъване и разгръщане, което би трябвало да е задоволително за няколко години. Допълнителният екран, инсталиран на гърба на капака, може да се употребява за навигация, гледане на видео и за обществените мрежи.

vivo X Flip се базира на системата върху чипа създавана посредством 5 нанометров софтуерен развой. Чипът предлага 9х процесорни ядра с тактова периодичност до 3,0 GHz и интегрирания графичен ускорител Adreno 730. Налични са 12 GB оперативна памет и 256 или 512 GB флаш диск. Няма слот за microSDXC карти. Захранването се реализира от акумулаторна батерия с потенциал 4400 mAh, което е връх при сгъваемите смарт телефони с гъвкави екрани.

Основната камера е двойна с основен оптичен датчик Sony IMX866V с оптичен формат 1/1,56 инча, резолюция 50 МР,оптична стабилизация на изображението и опция за снимането на качествено 4К видео. Той е допълнен с фотосензора Sony IMX663 с резолюция 12 МР и широкоъгълна оптика. Разделителната дарба на предната камера е 32 МР.

Vivo X Flip разполага с NFC чип, Wi-Fi, Bluetooth, USB-C и GPS модули, както и ситуиран в профил скенер за пръстови отпечатъци. Мощността на бързото зареждане е 44 W. Смартфонът е с габаритни размери 166,42 x 75,25 x 8,19 мм в отворено състояние и 86,4 x 75,2 x 16,62 мм в затворено. Теглото на устройството е към 200 година

Устройството работи под ръководството на операционната система Android 13 с фирмения потребителски интерфейс OriginOS 3. Поддържат се 5G мобилните мрежи.

Продажбите на сгъваемия смарт телефон с еластичен екран vivo X Flip започват на 28-ми април тази година, В взаимозависимост от непрекъснатата памет цената на мобилното устройство е в размер на $875 и $975. Предлагат се модели с черен, златист и лилав цвят на корпуса.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР