След разрушаването на стената на Каховската водноелектрическа централа и наводненията

...
След разрушаването на стената на Каховската водноелектрическа централа и наводненията
Коментари Харесай

Украйна се готви за епидемия от холера в наводнените райони

След разрушаването на стената на Каховската водноелектрическа централа и наводненията на големи региони в Южна Украйна, Министерството на опазването на здравето на страната се притеснява от вероятни огнища на инфекциозни болести в засегнатите региони, по-специално холера, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Обособени са 38 пункта за наблюдаване на епидемиологичната конюнктура.

Според Министерството на здравеопазването на Украйна е записана нараснала микробиологична активност на повърхността на водата, но досега не са открити случаи на заболяване измежду популацията.

Изследванията се организират въз основа на проби от околната среда, както и разбори на пациенти, оплакващи се от болки в червата.

От Министерството на здравеопазването споделят, че са подготвени за неподходящо развиване на обстановката. Основните центрове за лекуване на евентуални случаи на холера и други инфекциозни болести ще бъдат три лечебни заведения в Херсонска, Николаевска и Днепропетровска области, където са разгърнати спомагателни кревати и е запълнен запасът от нужни медикаменти.

Министерството на здравеопазването моли жителите на засегнатите и прилежащите райони да не плуват във водоемите и да не употребяват водата от тях за преправка на храни. Засега риболовът е строго неразрешен.

След пробива на язовирната стена на Каховската водноелектрическа централа във водата са попаднали доста рискови субстанции, които могат да причинят огнища на чревни инфекции, хепатит, ботулизъм, холера и даже антракс, предизвестяват експертите в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР