След разпоредителното заседание делото продължи по съкратено съдебно следствие, което

...
След разпоредителното заседание делото продължи по съкратено съдебно следствие, което
Коментари Харесай

18-годишният шофьор, убил Светомира на кръговото в Шумен, призна вината си

След разпоредителното съвещание делото продължи по кратко правосъдно разследване, което автоматизирано понижава присъдата му с 1/3.

Катастрофата стана към 21:20 часа на 28 септември предходната година на кръгово кръстовище на бул. " Цар Симеон Велики ". Колата, карана от Светомира, бе блъсната и преобърната от джип, ръководен от 18-годишния възпитаник. 22-годишната студентка издъхна от тежките си контузии, а нейната спътничка бе настанена за лекуване в локалната болница. 

Пред съда Кюркчиев разказа по какъв начин е станала злополуката. Последно е видял, че ръководи колата с 88 км/ч. След това забелязал, че колата на Светомира навлиза в кръстовището. Помислил, че може да завие наляво, с цел да избегне удара, съобщи

Адвокатът на Кюркчиев изиска да се направи правосъдна психолого-психична експертиза, с която да се откри положението на подсъдимия след злополуката, а отбраната на потърпевшото семейство пожела да бъдат разпитани двама очевидци, с цел да се потвърди, че и след злополуката Жечко Кюркчиев продължава да ръководи автомобил.  Според обвиняването Жечко е карал със 103 км/ч по булеварда, когато е навлязал в кръстовището е и помел колата на младото момиче.

" Изправени сме пред една голяма покруса за три фамилии. Нашата задача е не да шиканираме процеса, нито да събираме доказателства, които биха оневинили доверителя ми ", сподели Ивайло Йорданов, бранител на подсъдимия.

" Не може да има толкоз доста случайности в едно следствие. Вие знаете, че първо излязоха опиати, след това автомобила се самозапали... На общо съображение ние желаеме ефикасна присъда, даже и след признание на виновността ", сподели Николай Димитров, бранител на частен обвинител.

Делото продължава в Шуменския областен съд на 16 юни от 9:00 ч.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР