След разочароващото си представяне в уикенд за Гран При на

...
След разочароващото си представяне в уикенд за Гран При на
Коментари Харесай

Ботас спечели първата свободна тренировка в Азербайджан

След разочароващото си показване в уикенд за Гран При на Азербайджан преди две седмици, водачът на Mercedes Валтери Ботас направи стремително началото на този за Гран При на Франция, откакто завоюва първата свободна подготовка на „ Пол Рикар “.

Финландецът направи своята най-бърза обиколка за 1:33.448, като по този метод той бе с 0.335 секунди по-бърз от своя съотборник Люис Хамилтън. Сесията на Ботас обаче не стартира толкоз оптимистично, откакто той позволи неточност на втори завой и мина през високите легнали служители на реда от външната страна на пистата. Тази екскурзия на финландеца в необятната зона за сигурност докара до потребността от няколко ремонти по неговия болид, които съгласно отбора ще костват стотици хиляди паундове.

Именно заради тази причина, от лагера на международните първенци се оплакаха на спортния шеф Майкъл Маси за агресивността на изкуствените неравности. Австралиецът обаче съобщи, че те са там с цел да накарат водачите да се придържат към границите на трасето, само че въпреки всичко ще огледа за тяхната настъпателност.

Ботас не бе единственият водач, който посети необятните зони за сигурност на „ Пол Рикар “, като с изключение на него това направиха още и Мик Шумахер, който се завъртя още в първата си обиколка след излизането от бокса, Себастиан Фетел, който се удари в стената, Карлос Сайнц, Макс Верстапен е други. Самият Верстапен даде третото време в сесията, като той остана на 0.432 от водача, откакто по този начин и не съумя да откри същото движение с меките гуми, което съумяха да намерят в Mercedes.

Доказателство за тези проблеми на нидерландеца бе и скоростта на неговия съотборник в Red Bull Серхио Перес. Победителят от конкуренцията в Баку даде четвърто време в първия час за подготовка във Франция, като той бе със единствено 0.313 по-бавен от Верстапен, макар че реализира своя резултат с твърдите сликове на Пирели, а водача в генералното класиране направи това с меките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР