След разочароващото отпадане на Ювентус от Шампионската лига, ръководството на

...
След разочароващото отпадане на Ювентус от Шампионската лига, ръководството на
Коментари Харесай

Индзаги и Почетино варианти за треньор на Ювентус

След разочароващото отпадане на Ювентус от Шампионската лига, управлението на клуба ще обмисля дали да остави Маурицио Сари за треньор на тима. Вчера първенецът на Италия бе отхвърлен от седмия във френското състезание Лион на осминафиналите на шампионата.

Въпреки деветата поредна купа сезонът не оправда упованията на почитателите и шефовете на Юве. Тимът отстъпи на Наполи на финала в Купата на Италия, а в този момент отпадна рано и от Шампионската лига, която е огромната цел на клуба.  Ювентус - Лион @@@
Следващите няколко дни управлението на " бианконерите " ще прави разбор на обстановката и ще се опита да измисли какви промени са нужни в клуба. Ще бъде разисквано и бъдещето на Сари, което сигурно не е устойчиво. Освен разочароващите резултати тимът игра много едва през огромна част от сезона, макар че приключи преди всичко в шампионата.
Ако Маурицио бъде уволнен, първият избор за негов заместител сега е Симоне Индзаги. Шефовете на Юве харесват наставника на Лацио и той е бил обсъждан още предишното лято преди да бъде назначен Сари. Този сезон неговата стойност още повече се увеличи след отличното показване на римляните.

MERCADO

La directiva de la Juventus se reunirá con Sarri para evaluar su temporada

En caso de que no siga, Simone Inzaghi y Pochettino son los candidatos

[@SkySport] pic.twitter.com/Gi2hIQbUOq
— Calcio Serie A (@SerieA_GO) August 8, 2020
Втори в листата е Маурисио Почетино. Според някои италиански медии " бианконерите " към този момент са осъществили контакт с аржентинеца, който е без работа, откакто бе уволнен от Тотнъм през ноември предходната година. Почетино е споделял, че за него би било " сбъдната фантазия " да застане отпред на Ювентус, а фамилията му има родственици в региона на Торино.

Клубът желае и евентуално има потребност от огромно име за треньор, само че сега сходни експерти не са разполагаем. Идеята за Пеп Гуардиола не е настояща, защото испанецът сигурно ще остане в Манчестър Сити най-малко още един сезон, откакто наказването на клуба да не играе в Шампионската лига бе анулирано. Моментът не е подобаващ и да се прави опит за Зинедин Зидан, който е фантазията на президента на клуба Андреа Аниели, или Юрген Клоп.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР