След размяната на ултиматуми: Кога ще е срещата между ПП-ДБ

...
След размяната на ултиматуми: Кога ще е срещата между ПП-ДБ
Коментари Харесай

След размяната на ултиматуми: Кога ще е срещата между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС


След размяната на ултиматуми: Кога ще е срещата сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС? След напрежението в ръководещото болшинство и размяната на ултиматуми се чака основна среща сред първите две политически сили.

„ Продължаваме Промяната-Демократична България ” и
ГЕРБ-СДС вземат решение дали ще продължат
дружно, или общото държавно управление ще се разпадне. Лидерите и на двете обединения се съгласиха, че среща би трябвало да има. Тя се чака при започване на идната седмица, само че датата и часът към момента не се оповестяват, предаде .
До напрежението се стигна поради
кадрови назначения. Въпреки това към този момент и двете страни са на мнение, че държавното управление би трябвало да се задържи. В ефира на NOVA ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов предвижда, че то би трябвало да остане на власт най-малко до Нова година и до влизането на България в Шенген.
От ГЕРБ-СДС са безапелационни –
не одобряват ултиматуми. И за следващ път подчертаха, че кадровите назначения се вършат независимо от „ Продължаваме Промяната ”. „ Предложихме да имаме най-малко по един човек в министерствата, с цел да знаем какво се случва там. Всички оферти, които даваме, не се одобряват ”, уточни Христов.
На друго мнение са от Политическа партия.
„ Доколкото ми е известно много огромна част от зам.-министрите са контрактувани с ГЕРБ в съответни диалози. Моето усещане е, че на базово равнище имаме чудесни диалози с ГЕРБ ”, сподели пред NOVA депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков.
Проблем се оказаха и кадровите
назначения при държавните регулатори. „ Ние сме предложили едно-единственото име – на безспорния престиж на Димитър Радев. Очевидно е, че би трябвало да намерим място за Андрей Гюров, който е тяхната кандидатура ”, призна Румен Христов. По думите на Манол Пейков обаче от ГЕРБ-СДС договарят своите назначения с „ различните партии ” Движение за права и свободи и „ Възраждане ”. Той отхвърли да знае предложение
за назначението на Андрей Гюров.
Въпреки разногласията, и двете обединения са на мнение, че сглобката би трябвало да удържи. „ Ние сме си седнали върху егото и съгласно нас държавното управление, в случай че не се създадат огромни неточности и нелепости, би трябвало да изкара най-малко до Нова година от позиция на вероятността
България да стане член на Шенген ”, сподели Христов.
От опозицията пък видяха обстановката като препирня, само че не всъщност. „ Тези разправии за постове, за дребни решения, в последна сметка оставят хората с усещане, че това е повече като сапунен сериал. Ние имаме горчив опит от съглашения с Политическа партия. Призивът да се подпише съдружно съглашение не считам, че ще бъде решение, само че обединението ще продължи да работи и с проблеми ”, счита Андрей Чорбанов от Има Такъв Народ.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР