След разговорите между министрите на вътрешните работи в средата на

...
След разговорите между министрите на вътрешните работи в средата на
Коментари Харесай

На какви условия се съгласи България за споразумението с Австрия за въздушен Шенген

След диалозите сред министрите на вътрешните работи в средата на декември за „ въздушен Шенген “ с България и Румъния договарянията по обвързващия юридически текст към този момент са финализирани, заяви през днешния ден Министерството на вътрешните работи, представено от австрийския вестник.  

И трите австрийски условия са включени в правнообвързващия документ, а точно: увеличение на броя на чиновниците на европейската работа за гранична защита " Фронтекс “ в България и Румъния, както и разпределяне на финансови средства от Европейската комисия за постоянна отбрана на външните граници на тези държави; усилване на контрола по сухопътните граници и приемане в Румъния и България на търсещи леговище лица по-специално от Афганистан и Сирия, които се намират в Австрия, прецизира създателят на публикацията Йозеф Гебхард.

Съответният документ е изпратен на испанското председателство на Европейски Съюз в петък вечерта. Подчертава се, че в този момент от председателството и Комисията зависи правното използване на " въздушен Шенген ", прецизира Българска телеграфна агенция.

Вестникът разяснява: " въздушен Шенген “ значи, че пасажерите от Румъния и България към този момент няма да летят до Европа през терминалите за интернационалните полети (от и към трети страни - бел. ред.). Както нормално, паспортите ще бъдат проверявани на изхода за извеждане към самолета от самолетните компании с спомагателна поддръжка от австрийската и румънската или българската полиция. Най-ранната допустима дата за въвеждане на регламента ще бъде март 2024 година "

" В момента не се водят договаряния за присъединението на Румъния и България към Шенген и затова няма дата ", акцентират от министерството.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР