След разгорещени дебати беше прието решението на Столичния общински съвет

...
След разгорещени дебати беше прието решението на Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Столичният общински съвет реши да разшири пешеходните зони в центъра

След разгорещени диспути беше признато решението на Столичния общински съвет да разшири пешеходните зони в центъра на София.

От 1-ви март идната година затворени за придвижване на коли ще бъдат бул. " Витоша " в сектора от улица " Алабин " до бул. " Александър Стамболийски " и улица " Георг Вашингтон " в сектора от улица " Трапезица " до " Пиротска ".

В началото на идната година до 30 километра в час ще бъде допустимата скорост за придвижване по улица " Алабин ", взеха решение още общинските съветници. Заместник-кметът по превоз Евгени Крусев разяснява: 

Не мога да приема доводи срещу отделяне на пешеходна зона в центъра на града, където има две метролинии, пет трамвайни линии и два подземни гаража, да не създадем пешеходна зона, да продължим естествената пешеходна ос, която е по бул. " Витоша ", тъй че да я свържем с площад " Света Неделя ". Транспортната обезпеченост в региона е добра. Там метромрежата е напълно приключена. Какъв би бил казусът да се обособи тази дребна права от бул. " Витоша " да бъде пешеходна?
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР