След разглеждане на наказателно дело при условията на съкратено съдебно

...
След разглеждане на наказателно дело при условията на съкратено съдебно
Коментари Харесай

Живеещият във Варна Милен ще плати близо 100 000 лв. на държавата, влиза в затвора

 След разглеждане на наказателно дело при изискванията на кратко правосъдно разследване състав на Окръжен съд – Варна призна Милен А. за отговорен в това, че през интервала от 14.08.2008 година до 15.12.2008 година избегнал установяването и заплащането на " налог добавена стойност “ в размер на 93 112,40 лв..

Продължаваното закононарушение Милен А. е направил в качеството си на прокурист и в действителност управлявайки активността на " ДИ-М-СТРОЙ " ЕООД. Пред Териториална дирекция на НАП-Варна той удостоверил лъжа в подадени заявления и по този метод избегнал заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери.

50-годишният Милен А. е от Търговище, само че живее във Варна, женен, със приблизително обучение, работи, осъждан неведнъж за сходни закононарушения.

Пред съда подсъдимият призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и отхвърли да се събират други доказателства в правосъдната фаза. Съдът почете настояването на отбраната на Милен А. за осъществяване на кратко правосъдно разследване. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при постановяване на неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наказването " отнемане от независимост “, което е наложил с 1/3.

Варненският областен съд наложи на подсъдимия Милен А. наказване " отнемане от независимост “ за период от 4 години, което понижи с 1/3, до размер 2г. и 8 месеца затвор.

Наказанието беше групирано с други 5 санкции наложени на Милен А. с присъди от Военен съд – Сливен, Варненски областен и областен съд, като подсъдимият следва да изтърпи най-тежкото от тях, а точно 5 години " отнемане от независимост “.

Съдът причисли напълно и наказването санкция в размер на 5 хиляди лв., както и лиши Милен А. от право да заема държавна или социална служба или да упражнява специалност или активност, обвързвана с ръководство, предпазване, надзор или отчитане на финансови или стоково-материални средства за период от 6 години.

Милен А. беше наказан да заплати на страната, представлявана от министъра на финансите, обезщетение за претърпените имуществени вреди вследствие на действието – сума в размер на 93 112, 40 лв., ведно със законната рента, считано от 15.12.2008г до окончателното погашение на сумата, както и държавна такса в размер на 3 724, 49 лева в интерес на страната по сметка на Окръжен съд – гр. Варна.

Присъдата може да се апелира или стачкува пред Апелативен съд - Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР