След раздяла обикновено човек се нуждае от определен период, в

...
След раздяла обикновено човек се нуждае от определен период, в
Коментари Харесай

8 начина да преоткриете себе си след раздяла

След разлъка нормално човек се нуждае от избран интервал, в който да се възвърне и да продължи напред. В главата ни нахлуват куп мисли за предишните времена, за аргументите за какво се е стигнало до тук и за това какво ще ни донесе бъдещето. Нормално е страстите да бушуват, само че вместо да се съжалявате, пробвайте да погледнете на живота от позитивната му страна.

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

И по този начин, ето няколко метода по какъв начин да преоткриете себе си след разлъка:

Разгърнете своята креативност

Изследването на креативната ви страна посредством разнообразни занимания може да обезпечи работлив отдушник за страстите ви. Занимавайте се с действия като изобразяване, писане, танци или свирене на музикален инструмент. Насочването на силата ви към креативно начинание освен ви оказва помощ да отвлечете вниманието си след разлъка, само че и ви разрешава да изразите себе си и да употребявате вътрешните си сили и гении.

 след разлъка

Търсете нови прекарвания

Излизането от зоната на комфорт и опитването на нови неща може да бъде необикновено освобождаващо след разлъка. Възползвайте се от опциите да пътувате, да опознаете разнообразни култури или да се включите в нови прекарвания, които провокират интереса ви. Преодоляването на границите и включването в нови действия може да разшири вероятността ви и да ви помогне да откриете нови пристрастености и ползи.

Практикувайте осъзнатост

Практикувайте осъзнатост, която може да ви помогне да се справите със комплицираните страсти, свързани с превъзмогването на компликациите след разлъка. Упражнявайте се да присъствате сега и да наблюдавате мислите и възприятията си, без да ги преценявате. Занимавайте се с техники за осъзнатост като медитация, водене на дневник, извършения за надълбоко дишане или ръководени визуализации. Те ще ви оказват помощ да оставите предишното и да се концентрирайте върху сегашното.

 след разлъка

Потърсете поддръжка

Не се колебайте да се обърнете към доверени другари, членове на фамилията или даже към терапевт, които могат да ви изслушат и да ви дадат насоки в този сложен интервал след разлъка. Разговорът за вашите усеща и прекарвания може да обезпечи нова вероятност и да ви помогне да вникнете в страстите си. Професионалните упътвания могат да предложат профилирани тактики и техники, съобразени с вашата съответна обстановка.

Предизвикайте отрицателните мисли

Естествено е в процеса на превъзмогване на влюбването да се появят отрицателни мисли и подозрения в себе си. Съзнателно предизвиквайте тези отрицателни мисли, като ги преформулирате с позитивни утвърждения. Напомняйте си за своята стойност, мощните си страни и многото позитивни аспекти на живота си. Заобиколете се с ободряващи и позитивни въздействия, които да противодействат на отрицателните страсти, които нормално идват след разлъка.

 след разлъка

Приемете благодарността

Преместването на фокуса върху благодарността може да бъде мощен инструмент за излекуване. Всеки ден си създайте табиет да идентифицирате и записвате нещата, за които сте признателни. Тази процедура култивира възприятие на благодарност за благословиите в живота ви, като измества вниманието ви от това, което може да сте изгубили след разлъка, към изобилието, което ви заобикаля.

Прекъснете връзките в обществените медии

В днешната цифрова ера обществените медии могат да ни държат свързани с хората, даже когато се опитваме да продължим напред. Временното унищожаване на почитателите или заглушаване на профилите в обществените медии на някогашния ви може да помогне да сведете до най-малко напомнянията и да създадете пространство за излекуване. Вместо това подредете каналите си в обществените медии по този начин, че да демонстрират позитивизъм, ентусиазъм и ползи, които са в сходство с личностното ви развиване.

Преоткрийте външния си тип

Понякога физическата смяна може да символизира ново начало. Помислете за актуализиране на стила си, изпробване с нови прически или възобновяване на дрешника. Тази промяна може да увеличи вашата убеденост, а такава несъмнено е нужна на всеки човек след разлъка, без значение по чие предпочитание е станала тя. Не е нужно да вършиме фрапантни промени, даже и дребните ще ви накарат да се чувствате добре.

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР