След проверки в часове, различни от официалното работно време на

...
След проверки в часове, различни от официалното работно време на
Коментари Харесай

НАП запечата три търговски обекта в Добрич

След инспекции в часове, разнообразни от формалното работно време на Национална агенция за приходите, в Добрич са запечатани три търговски обекта.

Това оповестяват от локалната приходна администрация. Инспекциите са част от акцията на организацията за отчитане на оборотите и издаване на касови бележки след 17.30 ч. в делничните дни, нощем и в почивните и празничните дни.

В последните две седмици в Добрич са осъществени 45 такива инспекции, показва Красимир Павлов, старши специалист в звено "Комуникации ". Съставени са три акта за неиздаване на касови бележки като магазин за хранителни артикули, магазин за облекла и детски магазин в центъра на града са запечатани за период от седем дни.

Предстои да бъде запечатано и питейно заведение, в което при контролна покупка от инспектори на Национална агенция за приходите не е публикуван фискален бон. При инспекциите в търговски обекти в Добрич са формирани още шест акта за разлика в касовата наличност.

До контролната акция се стигна, откакто с отдалечената връзка на всеки касов уред в страната със сървърите на Национална агенция за приходите се откри, че привечер и в почивните дни комерсиалните обекти регистрират забележителен спад на оборотите, напомнят от локалната приходна администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР