След проверка на МВР за имената и ЕГН на Мартин

...
След проверка на МВР за имената и ЕГН на Мартин
Коментари Харесай

Министър Цеков: През 1992 г. Божанов е записан в документи с ЕГН, дадено му през 1999 г.

След инспекция на Министерство на вътрешните работи за имената и ЕГН на Мартин Божанов-Нотариуса, данните са оценени в Министерство на регионалното развитие.
Регионалният министър Андрей Цеков заяви пред Нова ТВ, че има разминаване във връзка с ЕГН.
„ Мартин Божанов, според актаза раждане, е роден на 21 март 1973, когато не е имало система на ЕГН. Уведомлението за раждането е изпратено в районната администрация на 22 март. През 1977 година, когато е основана системата ЕСГРАОН, му е издадено ЕГН с дата на раждане 22 март. Тоест, погрешна дата на раждане. В Националната база на популацията до 1999 година Мартин Божанов попада с това ЕГН. ” - изясни министър Цеков.
По думите му законът разрешава промяна на ЕГН поради сбъркана дата на раждане или заменен пол. Така на Божанов е даден нов ЕГН след подадена молба. Това става през 1999 година

„ Има абсурд. В актове за гражданско положение - за брак от 1992 година и за раждане на дете от 1992 година, е отразено в съответната районна администрация ЕГН-то, което той получава през 1999 година Това ме подухва на мисълта, че може би пред нея са показани документи за идентичност с ЕГН, което не съществува в националната база данни. Възможно е в този интервал да има някакъв тип корист, която органите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата следва да се опитат да открият. ” - изясни Цеков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР