След проведени експертни разговори между представители на Министерството на икономиката

...
След проведени експертни разговори между представители на Министерството на икономиката
Коментари Харесай

Днес трябваше да започне инициативата за по-евтини храни Достъпно за вас

След извършени експертни диалози сред представители на Министерството на стопанската система и промишлеността и Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) във връзка самодейността " Достъпно за вас ", от страна на министерството са направени промени в Декларацията за партньорство, която всеки участник в самодейността се чака да подпише.

В нея са отразени всички причини, показани от страна на Комисия за защита на конкуренцията по време на експертната среща, с цел да бъдат избегнати и предотвратени възможните посочени опасности.

С цел реализиране на ползотворно съдействие в отбрана на потребителските ползи и конкуренцията на пазара, в границите на вчерашния ден, Министерството на стопанската система и промишлеността изпрати към Комисия за защита на конкуренцията поправената Декларация за партньорство по отношение на самодейността. Очаква се отговорът на Комисията във връзка с формулировките в нея и респективното им отражение върху конкуренцията на пазара, с цел да започва самодейността.

" Имаме декларация, която сме съгласували с всички участници, които ще се включат. Въпросът е това да е подкрепено от институциите в България, с цел да сме сигурни, че тя се извършва в границите на закона и участниците, които непринудено ще поддържат потребителите, след това няма да търпят наказания поради субективни оценки “, разяснява министър Богданов.

Целта на самодейността е да бъдат реализирани по-добри цени за българските консуматори, образувани на пазарен принцип. Във фокуса й попадат към 50 продукта от дребната потребителска кошница, които ще се оферират в цялата комерсиална мрежа у нас. Кампанията е на правилото на доброволното партньорство и ще се организира в синхрон сред страната и бизнеса.

От ведомството напомнят, че препоръчаната от Министерството на стопанската система самодейност " Достъпно за вас " е пазарно насочена и има за цел да реализира трайно ниски цени на продуктите от първа нужда. Кампанията ще способства за повишение на информираността на потребителите и на достъпа им до главните хранителни артикули от дребната потребителска кошница. На конкурентен принцип ще бъде насърчавано предлагането на допустимо най- ниските цени, без това да оказва отрицателно въздействие върху останалите участници в икономическите връзки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР