След провала на първия търг за конфискувани коли, НАП организира

...
След провала на първия търг за конфискувани коли, НАП организира
Коментари Харесай

НАП организира втори търг за отнети коли

След неуспеха на първия търг за иззети коли, Национална агенция за приходите провежда втори опит. От Приходната организация настояват, че повода за неналичието на интерес към колите е фактът, че са остарели и амортизирани.
Прочетете още
Към момента от организацията разполагат с 343 коли на територията на цялата страна, които могат да бъдат продадени. Всяка от тях е отнета след решение на съда. Сумата се дефинира от самостоятелен инспектор. Ако колата не се продаде на първия търг, се провежда втори, на който цената пада с 25%. При трети опит, цената е 50% по-ниска. И по този начин до момента в който автомобилът не бъде продаден. При всичките коли към този момент има влезнало в действие правосъдно решение.

„ Отнемането в интерес на страната става единствено със влезнал в действие правосъден акт, който може да бъде подписано съглашение или разпореждане от съда само че това е, което получаваме в Национална агенция за приходите за осъществяване ”, съобщи Станислав Христов, шеф на дирекция „ Държавни вземания ” към Национална агенция за приходите.
Тезата се удостоверява и от ръководителя на Районния съд в Бургас.

„ До този миг нямат господарски пълномощия да го продадат на обществено предложение – търг ”, изясни Евгени Узунов.

Повечето колите имат наложени запори и не могат да се употребяват до приключването. Христов разясни, че нормално те са с отминалост от 6 месеца.

Според приходната организация оценка на колите, отнети в интерес на страната, не се прави, в случай че не се продават.

Според ръководителя на Районния съд в Бургас би трябвало да има смяна в закона, която да урежда, че когато равностойността на колата не може да бъде изплатена, тя да се размени със затвор. По този метод щяла да се подтиква събираемостта на санкциите.

„ За нас и за приходната организация е значимо да идват постъпленията в бюджета. Дали ще станат с обмен на колата или с погашение на равностойността й - няма значение ”, акцентира Узунов за Нова. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР