След протестите на 16 ноември срещу ръководството на БФС, ПП-ДБ

...
След протестите на 16 ноември срещу ръководството на БФС, ПП-ДБ
Коментари Харесай

Борисов брани Калин Стоянов: Казусът с оставката му е приключен!

След митингите на 16 ноември против управлението на БФС, ПП-ДБ на вътрешния министър Калин Стоянов поради полицейското принуждение. 

 

Министър-председателят акад. Николай Денков пък разгласи, че е Стоян Темелакиев, който директно дава отговор за оперативната активност в силовото ведомство. Това бе първо уволняване след ескалацията на митинга на футболни почитатели, които изиска оставката на управлението на БФС. 

 

Според Борисов не би трябвало " Продължаваме промяната - Демократична България " да изберат новия зам.-вътрешен министър, който да застане на мястото на уволнения Стоян Темелакиев. 

 

Лидерът на ГЕРБ разяснява и краткотрайна комисия, обвързвана с използването на мощ на митинга против Българския футболен съюз, която депутатите сътвориха през днешния ден.

 

" Обществото има потребност да разбере кой, за какво и по какъв начин позволи агитки да организират кротичък митинг “, разяснява водачът на ГЕРБ, като не пропусна да косвено да захапе новия кмет на София Васил Терзиев.

 

за митинга, макар че - както стана ясно, един кмет няма особени пълномощия по повод организирането на защитата на митинг, това по предписание се прави от полицейските органи. 

 

Според Борисов би трябвало още да се разбере и кой е вкарал хората в тесните улички, както и служителите на реда един път вечно да схванат, че би трябвало да ползват позволена мощ при задържане на лица. 

 

Припомняме че макар заявеното от водача на ГЕРБ в този момент, последната сходна комисия в Парламента бе основана след митингите против кабинета " Борисов 3 ".

 

След митингите против ръководството на Бойко Борисов от 2020 година, в границите на 46-ия Парламент бе основана сходна анкетна комисия, която показа от нощта на 10 юли 2020 година,  взето от камера на Националната работа за защита.

 

Тогава някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, който беше дисциплинарно уволнен от системата на вътрешните работи поради насилието над протестиращите през 2020 година, бе (СИ) от последния кмет на ГЕРБ в София - Йорданка Фандъкова.

 

преди дни - след избора на новия кмет Терзиев.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР