След променените позиции на депутатите от Продължаваме промяната и най-вече

...
След променените позиции на депутатите от Продължаваме промяната и най-вече
Коментари Харесай

Коалицията няма да се събира за Украйна - точката влиза директно в НС

След променените позиции на депутатите от " Продължаваме промяната " и най-много на " ИТН " за изпращането на военна помощ за Украйна, отпада нуждата от съдружен съвет на ръководещите на следващия ден (26 април - б.р.). Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред БНР.

По думите му от " т от опцията точка в дневния ред на първото съвещание на Народното събрание идната сряда (4 май) и ще сложи точно тематиката за гласоподаване на решенията за военната поддръжка, разгласи той пред БНР.

" Повече никой няма да може да отсрочва разглеждането на това решение и всяка политическа мощ ще би трябвало да заеме позиция с " да " или " не ". Всеки политически състезател ще реши по какъв начин да работи ", сподели Христо Иванов.
 Ивайло Калфин: Пукнатината е в ръководещите
Ивайло Калфин: Пукнатината е в ръководещите

Темата за военната помощ не би трябвало да се употребява за вътрешнополитически цели

В Народното събрание има три оферти за решения - едно на " Демократична България ", едно на ГЕРБ и едно на Политическа партия, в което става въпрос за филантропична, финансова и техническа помощ. От " Демократична България " вкараха точката във тип, в който категорично се загатва военна помощ.

По думите на Иванов поръчките на ГЕРБ и на Движение за права и свободи и позицията на във Facebook, приказват за това, че има опция тази версия да мине при гласоподаване в зала . Така държавното управление ще получи мандат да даде военна помощ за Украйна и да направи преценка по какъв най-хубав метод да извърши този мандат, сподели съпредседателят на обединяването.
 Борисов счита, че България и в този момент изнася оръжия за Украйна, само че не дава доказателства
Борисов счита, че България и в този момент изнася оръжия за Украйна, само че не дава доказателства

Смята, че Народното събрание може да утвърди военна помощ за Украйна

От " Демократична България " ще се отзоват на поканата на премиера Кирил Петков за присъединяване в делегация до Киев . Представителят ще бъде избран съответно по отношение на равнището на останалите участници.

" Ако някой в Министерски съвет има потребност да отиде до Киев да се запознае с ситуацията, ние го приветстваме, само че " Демократична България " има поредна позиция и тя се основава на нашата позиция по какъв начин наподобява българският народен интерес. България има директен прагматичен интерес Украйна да успее да отблъсне съветската експанзия ", съобщи Иванов. Той е безапелационен, че позицията им се образува в София, а не в Киев и тя не е изменена от началото на съветската експанзия в Украйна.
 Нинова към Борисов: Лъжеш, не изнасяме оръжия за Украйна
Нинова към Борисов: Лъжеш, не изнасяме оръжия за Украйна

Защо не говорите за инфлация, налози, приходи, пита тя

" Руската експанзия е предизвикателство против целия интернационален ред, тя е експанзия и против ползите на България. Не става въпрос за морални апели, макар че и това го има, само че съответен, действителен, прагматичен български народен интерес - да бъде предпазен интернационалния като ред на правила, а не като ред на силата ", добави Христо Иванов.

Припомняме, в последния си работен ден преди Великденските празници Народното събрание, след бурни диспути и съпротивата на " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия, на даване на оръжия на Украйна. По този мотив депутати от Демократична България предизвестиха, че.

Във вторник (26 април) се очакваше съдружните сътрудници да се съберат и да обсъдят, за следващ път, предлагането за военната помощ за Украйна. На 21 април в Народното събрание, когато външният министър на Украйна Дмитро Кулеба пристигна за втори следващ ден да беседва с депутатите, от и обявиха, че към този момент стартират да обмислят и излизане от обединението, в случай че не се реализира решение., че Демократична България се пробват да не слагат червени линии и ултиматуми, с цел да може да оставят обединението постоянна.

В комисия за разглеждане бяха импортирани две оферти - това на Демократична България и второ на ГЕРБ, само че от на закрито съвещание на 20 април, в който формулировката бе " техническа помощ за защитни цели ". Като контрареплика на тази дефиниция стоят, че такава помощ е помощ, " с цел да умрем предпазени ".

В следобедните часове на 21 април и от в който се пробват да обяснят позицията си на мост сред противоположни позиции в обединението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР