След продължителен период на социална изолация американците изтупват прахоляка от

...
След продължителен период на социална изолация американците изтупват прахоляка от
Коментари Харесай

Американските мъже страдат от липса на приятели

След нескончаем интервал на обществена изолираност американците изтупват прахоляка от обществените си календари. Но до момента в който американците се пробват да възстановят и да се свържат още веднъж, изследване на Центъра за проучване на американския живот, открива, че общественият пейзаж е надалеч по-неблагоприятен от преди.

През последните три десетилетия броят на околните другари американците спадна внезапно.
 Изолацията роди нова наклонност – връщане при някогашни гаджета Изолацията роди нова наклонност – връщане при някогашни гаджета
Социалната изолираност, в която сме принудени да живеем, отприщи нова наклонност на възкръсване на завършили връзки. Все повече дами и мъже...

Тазие изключително неприятна за мъжете. Процентът на мъжете с най-малко шестима близки другари е понижен на половина от 1990 година насам, от 55 на 27 %. Проучването също по този начин откри, че процентът на мъжете без близки другари е скочил от 3 на 15 %, което е петкратно нарастване.

Самотните мъже се оправят най-зле. Всеки пети американски мъж, който не е женен и не е в сантиментална връзка, оповестява, че няма близки другари, написа National Review.

Дори мъжете с няколко близки другари не са в отлична форма. Когато става въпрос за нашите обществени кръгове, размерът има значение. Американците с един непосредствен другар не са по-малко самотни или изолирани от тези без близки другари. А тези с няколко близки доверени лица са единствено малко по-добре. За тези с трима или по-малко близки другари самотата и изолацията са много постоянно срещани прекарвания: Повече от половината споделят, че са се чувствали по този начин най-малко един път през последните седем дни.

Мъжете освен имат по-малки кръгове на другарство, само че и оповестяват, че са по-малко прочувствено свързани с приятелите, които имат. И мъжете, и дамите се възползват от развиването на мощни прочувствени връзки с приятелите си, само че дамите са по-успешни в установяването на този вид взаимоотношения. Проучването открива, че дамите оповестяват за доста по-високи равнища на прочувствена ангажираност и поддръжка от своите другари. Този вид фамилиарност има значение. Американците, които получават постоянна прочувствена поддръжка от приятелите си, са надалеч по-малко склонни да оповестяват, че се усещат тревожни или сами, в сравнение с тези, които не го вършат, и това е правилно без значение от това какъв брой другари имат.
 Как се справяте със самотата, съгласно зодиака Как се справяте със самотата, съгласно зодиака
Да бъдеш неженен е благополучен аспект, който доста хора последователно стартират да харесват, тъй като дано си признаем, връзките могат да стан...

Едно постоянно пояснение за какво мъжете са по-малко способни да развиват и поддържат близки връзки е, че обичайните правила на неустрашимост вършат задачата за създаване и поддържане на здравословни другарства по-трудна. В съпоставяне с дамите, мъжете се усещат по-неудобно да споделят възприятията си, да са уязвими или да търсят прочувствена поддръжка от своите другари. Въпреки че може да има малко истина в това, историята е по-сложна. По-младите мъже, които са доста по-склонни да отхвърлят, се борят най-вече с развиването на трайни обществени връзки.

Изследванията демонстрират, че „ дамите са склонни да влагат повече в поддържане на другарството си “, в сравнение с мъжете. В неотдавнашно изявление психотерапевтът и създател Робърт Гарфийлд предложи на мъжете да „ скрият другарствата си “,да ги употребяват рядко. „ Много хора споделят, че се виждат или приказват с най-хубавите си другари на всеки две или три години и „ ние просто продължаваме там, откъдето сме спрели “. Това може да е правилно. Но през годините мъжете се отхвърлят от изгодата, която по-редовният контакт може да им обезпечи.

Действат и структурни фактори. В проучвателен план за 2019 година с моя сътрудник Райън Стрийтър, написа създателят Даниел Кокс, установихме, че по-високите равнища на самотност измежду 40-годишните се дължат основно на по-ниско религиозно присъединяване, по-ниски равнища на бракове и по-голяма географска подвижност. След като отчитаха тези фактори, 40-годишните не са по-самотни от поколението на бейби взрива. Ако мъжете приблизително се женят по-късно от дамите и са по-малко свързани с религиозни общности, това може в допълнение да утежни празнината в другарството.

Окончателно пояснение може да се откри в измененията на работното място. Най-често американците развиват близко другарство на работа. Повечето мъже и дами споделят, че са основали. Но защото американците работят по-дълго време, сменят работата по-често и от ден на ден заобикалят да идват в офиса, основаването на другарства на работното място може да се окаже по-трудно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР