След продължаващ спад в броя на новите коронавирусни инфекции, здравните

...
След продължаващ спад в броя на новите коронавирусни инфекции, здравните
Коментари Харесай

Черна гора отваря границите си за туристи от Източна Европа

След продължаващ спад в броя на новите коронавирусни инфекции, здравните управляващи в Черна гора взеха решение да облекчат противоепидемичните ограничения и да позволен туристи от Източна Европа да влизат в страната без ограничавания.

Граждани на Русия, Беларус и Украйна ще могат да влязат в Черна гора от през днешния ден без негативен тест за COVID-19 или доказателство за имунизация, като същите условия ще важат и за жители от страни в района .

Пътниците от други страни ще би трябвало да имат негативни PCR проби или доказателство, че са получили и двете дози от коронавирусна ваксина най-малко седем дни преди да влязат в Черна гора.

След колапса на миналогодишния туристически сезон, държавното управление на Черна гора тази година чака 600 милиона евро доходи от туризъм, което е 60% от приходите, извоювани през 2019 година, най-успешният туристически сезон до момента.

През миналия месец и половина Черна гора съумя, въвеждайки строги ограничавания, съпроводени от много мудна имунизационна акция, да понижи броя на дейните случаи от към 10 000 на сегашните 2 753.

Въпреки облекчаването на епидемиологичните ограничавания, носенето на маски за лице навън и на закрито към момента е наложително и е в действие вечерен комендантски час с дълготрайност от 23:00 до 5:00 сутринта. Най-много четирима души имат право да седят на една маса в питейни заведения и заведения за хранене.

Досега към 7% от популацията на страната е имунизирано, а половината от имунизираните са получили и двете дози.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР