След приемане на Бюджет 2024 Община Варна изплати веднага финансови

...
След приемане на Бюджет 2024 Община Варна изплати веднага финансови
Коментари Харесай

Само за два месеца: Над 700 000 лева са платени за социални услуги във Варна

След приемане на Бюджет 2024 Община Варна изплати незабавно финансови средства в размер на над 700 хиляди лв. за обществените услуги в града.

„ Тези заплащания бяха за месеците януари и февруари, тъй като знаем какъв брой е значимо тези услуги да са обезпечени за хората през зимата. “

Това уточни през днешния ден заместник-кметът с сектор обществени действия Снежана Апостолова , която предложения на среща обществени служащи във връзка техния професионален празник.

Снежана Апостолова. Снимка: Община Варна

„ За прехрана на обществените услуги, предоставени за ръководство на външни снабдители, финансирани от локалния бюджет за месеците януари и февруари 2024 година, средствата от Община Варна са в прецизен размер от 713 383,30 лв. “, посочи тя.

Апостолова добави, че сумата, подредена от заместник-кмета по финанси Христо Рафаилов, е за 40 на брой снабдители на обществени услуги в града, които имат подписани контракти с Общината.

„ Така всички типове обществени услуги са финансово обезпечени, което беше наша задача. Дейностите, за които сме подсигурили финансова помощ, са в поддръжка на деца и хора с увреждания, възрастни дами, деца и лица в неравностойно състояние “, разясни заместник-кметът.

Част от услугите включват помощ или асистенти на възрастни хора, нуждаещи се от поддръжка в всекидневието и на пълнолетни лица с говорно-езикови нарушавания след мозъчна контузия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР