След приемане на Бюджет 2024, Община Варна изплати веднага финансови

...
След приемане на Бюджет 2024, Община Варна изплати веднага финансови
Коментари Харесай

Община Варна изплати финансови средства в размер на над 700 хиляди лева

След приемане на Бюджет 2024, Община Варна изплати незабавно финансови средства в размер на над 700 хиляди лв. за обществените услуги в града. Тези заплащания бяха за месеците януари и февруари, тъй като знаем какъв брой е значимо тези услуги да са обезпечени за хората през зимата.

Това уточни през днешния ден заместник-кметът с сектор обществени действия Снежана Апостолова, която предложения на среща обществени служащи във връзка техния професионален празник.

За прехрана на обществените услуги, предоставени за ръководство на външни снабдители, финансирани от локалния бюджет за месеците януари и февруари 2024 година, средствата от Община Варна са в прецизен размер от 713 383.30 лева, посочи тя.

Апостолова добави, че сумата, подредена от заместник-кмета по финанси Христо Рафаилов, е за 40 на брой снабдители на обществени услуги в града, които имат подписани контракти с общината. Така всички типове обществени услуги на общината са финансово обезпечени, което беше наша задача, добави тя.

Дейностите, за които сме подсигурили финансова помощ, са в поддръжка на деца и хора с увреждания, възрастни дами, деца и лица в неравностойно състояние, разясни заместник-кметът. Част от услугите включват помощ или асистенция на възрастни хора, нуждаещи се от поддръжка в всекидневието и на пълнолетни лица с говорно-езикови нарушавания след мозъчна контузия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР