След преговори между полиция и протестиращи е решено днес да

...
След преговори между полиция и протестиращи е решено днес да
Коментари Харесай

Протестиращите вдигат блокадата на Прохода на Републиката от 16 до 20 часа

След договаряния сред полиция и протестиращи е решено през днешния ден да бъде вдигната блокадата на Прохода на Републиката от 16 до 20 часа.

Ще бъде позволено прекосяването на коли под 12 тона.

След това протестиращите още веднъж ще спрат придвижването.

Проходът ще бъде отворен и на следващия ден за коли под 12 тона от 4 до 10 часа сутринта.Има обходни направления.

За пътуващите по Автомагистрала " Тракия " той е от пътен възел " Нова Загора " на пътя Нова Загора - Сливен до пътен възел " Свобода ".

Ако пътувате през Прохода на Републиката от Велико Търново, обходният път е за село Димовци към Николаево, като включването е при пътния възел при Гурково на Подбалканския път от Гурково към Велико Търново.

Утре в 9 ч. още веднъж ще бъде блокирана Автомагистрала Струма ".

Магистрала " Тракия " в региона на Стара Загора остава блокирана, спряно е придвижването по Подбалканския път в региона на Гурково.

Междувременно, протестиращите енергетици от Топлоелектрическа централа " Бобов дол " и миньори от мини " Отрит въгледобив " подвигнаха блокадата на пътя Кюстендил - Дупница. Протестът продължи към час и в него се включиха също жители от Дупница и Бобов дол.

Протестиращи енергетици и жители, подкрепящи митинга, затвориха пътя Кюстендил-Дупница, в двете направления се образуваха колони от чакащи да се качат или идващи откъм автомагистрала " Струма " моторни транспортни средства.

Организаторите споделиха, че са се събрали към 200 коли, на място имаше изпратена полиция, до напрежение не се стигна.

Утре в 9:00 часа протестиращите се събират на входа на Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", като на място ще се реши под каква форма митингите ще продължат.

За срещата, препоръчана от премиера Николай Денков в 16:00 часа, сподели: " Лично ние няма да отидем. Такъв е апелът на двата национално показаните синдиката ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР