След повече от месец люта битка баба Марчела от Рим

...
След повече от месец люта битка баба Марчела от Рим
Коментари Харесай

101-г баба победи К-19 и изуми всички с това, което направи

След повече от месец люта борба баба Марчела от Рим смаза безпощадно тъкмо преди Коледа COVID-19 на 101 години и в чест на успеха хапна едновременно цялостен кг желирани плодови бонбони.

Донесе й ги чак от Торино в старческия дом, където старата синьора живее, познаващата добре усетите на вуйна си нейна осемдесетгодишна племенница Патриция.

Баба Марчела е била дълги години топбанкерка и началник на дирекция в мощната италианска кредитна институция „ Банко Национале дел Лаворо “. Починалият пък преди известно време на 96 години неин брачен партньор Алдо е бил шеф в Националната институция за контролиране на Държавното присъединяване в стопанската система ИРИ.

Но с помощта на авторитетната си служба преди време старицата е била известна единствено в банковите среди, а разправата й с коронавирусната зараза и най-много хапнатия от раз кг наслада я прочуха в цяла Италия. Нещо повече – с жизнерадостната си усмивка и желанието си за живот 100 и една годишната синьора стана тъкмо по Коледа знак на вярата.

Сърцата на жителите на Апенините бяха стоплени на огромния християнски празник и от два жеста на съчувствие от страна на силите на реда към самотни възрастни хора. Живеещият в Болоня дядо Фиоренцо на 94 години се обадил на Бъдни вечер в локалната казарма на карабинерите с молба някой от дежурните да отиде в дома му да се чукнат за здраве в нощта на Рождество.

Отзовали се на молбата му двама карабинери, които дори занесли на стареца бутилка хубаво италианско шампанизирано вино. Четирима пък бяха служителите на реда от Милано, които пиха по чаша вино за здраве на Коледа с 87-годишната синьора Федора.

Тя е самотна вдовица на техен сътрудник и тъкмо по обяд се обадила в префектурата на столицата на Ломбардия, с цел да пожелае доста здраве на чиновниците на силите на реда. После с половин уста поканила някой от свършващите промяна униформени да я навести за наздравица, още повече че имала дребни дарове за сътрудниците на непрежалимия й брачен партньор. Отзовали се четирима служители на реда, млади и по-възрастни, които забавлявали остарялата жена с вицове за самите тях повече от час.

А както съвсем на всички места в Европа, и в Италия в неделя сутринта стартира имунизацията. Медикаментът бе инжектиран на първо време на трима медицински служащи от Националния институт за заразни заболявания „ Спаланцани “ в Рим – вирусоложката професор Мария Розария Капобианки, здравната сестра Клаудия Аливернини и санитаря Омар Алтобели.

Получените от Италия първи 9750 дози ваксина към този момент са разпратени със особено оборудван боен аероплан и с нарочни камионетки. Според проектите на здравното министерство още при започване на януари следващата година ще стартира инжектирането на 300 хиляди дози на седмица. Надеждите са до края на септември всички поданици на страната, които желаят да се имунизират, да получат гратис медикамента.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР