След повече от година спекулации, новите телефони на Apple най-после

...
След повече от година спекулации, новите телефони на Apple най-после
Коментари Харесай

iPhone 7: всичко, което трябва да знаете

След повече от година спекулации, новите телефони на Apple най-сетне са тук. iPhone 7 и iPhone 7 Plus са отражение от стъкло и алуминий на всичко до момента.  Но дребното промени, които са въвели Apple, евентуално ще се окажат задоволителни, с цел да се трансфорат и новите им модели в шлагер на пазара.

За първи път новият iPhone се придържа към познатия дизайн трета година подред. Но макар непроменената осанка, Apple са рискували с някои усъвършенствания и са премахнали основни екстри, които постоянно са били част от iPhone. Да, този път го има и в чисто черно!

Дизайн

По отношение на дизайна фокусът пада върху блестящия панел и променения дизайн на камерата. Напълно освежен е й хоум бутона, който беше единственото копче за навигация в iPhone от 2007г до момента. Благодарение на нови технологии, бутонът към този момент е сензитивен и към силата на напън.

Новият iPhone разполага и с от дълго време мечтано качество – водоустойчив е. Apple споделят, че са преработили панела, с цел да може телефонът да устоява на множеството изтървания във вода. Много хора, които изтърват телефоните си в тоалетната ще се зарадват на това.

Камера

Apple са се фокусирали главно върху римейка на двете камерни системи на iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Всеки от моделите разполага с оптична стабилизация на изображението и f/1.8 лещи за доста по-добри фотоси на мрачно. От компанията също са работили и върху светкавицата, която е по-ярка и спомага за улавянето на по-истински тонове при снимане.

С iOS 10 най-сетне ще може да снимате в RAW формат, а предната камера е със 7-мегапикселов датчик, който е усъвършенстване по отношение на 5-те мегапиксела на iPhone 6.

По отношение на двете задни камери, става известно, че едната е с елементарна леща, а другата с телеоптична. Новата система разрешава посредством нов бутон в приложението за снимане да приближите двукратно единствено с едно допиране. Отвъд двукратния зуум към този момент разчитате на софтуерно приближение. Поради новата леща обаче зуумнатите фотоси са доста по-ясни отпреди.

Двете камери употребяват специфичен логаритъм, който основава карта на дълбочината. След като влезете в специфичния нов потретен режим на приложението за снимане, незабавно ще видите този резултат. И iPhone 7 снима видео в 4К резолюция и 30 фрагмента в секунда.

Спецификации

Както се очакваше, Apple се придържа към LCD Retina екрана, въпреки в този момент да е много по-ярък.

По-важното обаче е звукът. От компанията акцентираха на усъвършенстваните стерео представители, след което показаха слушалките EarPods и се сбогуваха с аудио жака.

Apple акцентираха, че има повече от 900 милиона устройства с Lightning жакове. За благополучие обаче iPhone 7 въпреки всичко ще се предлага с адаптор за аудио жак. Причината за тази смяна публично е незадоволителното място в тънкия телефон.

Apple настояват, че бъдещето на аудиото е безжично. По тази причина новите AirPods слушалки ще работят до 5 часа с едно зареждане.

И най-после, от американската компания показаха новия чип A10 Fusion. Това е 64-битов четириядрен процесор. Две от ядрата са по-специални и могат да работят с 40% по-бързо от чипа на iPhone 6s и два пъти по-бързо от чипа на iPhone 6. Ако продължим със сравненията, можем да кажем, че са и 120 пъти по-бързи от истинския iPhone. Другите ядра са високоефективни и на тях разчитат по-леките приложения, с цел да се пести батерия.

Новият графичен чип също е 50% по-бърз от този на iPhone 6s. Според Apple, можете да употребявате LTE интернет 12-13 часа, което е с 2 часа повече, в сравнение с при миналата серия.

Официално iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще излязат на същата цена като iPhone 6, надлежно $650 и $770. Apple са удвоили и мястото за предпазване, като в този момент най-малкият модел е с 32GB налично пространство, а най-големия – с 256GB.

Предварителните поръчки стартираха през вчерашния ден, а първите щастливци ще се снабдят с новите си телефони на 16  септември.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР