След повече от година отлагане, летните олимпийски игри в Токио

...
След повече от година отлагане, летните олимпийски игри в Токио
Коментари Харесай

Олимпийските игри в Токио са открити

След повече от година отсрочване, летните олимпийски игри в Токио бяха оповестени за открити! Това се случва на фона на неприключилата пандемия от ковид, която сложи на тестване целия свят.

Японският император Нарухито произнесе сакралните думи "Обявявам 32-е летни олимпийски игри за открити " след повече от тричасова доста красива гала по откриването, която се организира на олимпийския стадион в японската столица без наличието на фенове поради ограниченията за ограничение на болестта. Преди него приказваха президентът на МОК Томас Бах и шефката на локалния учредителен комитет Сейко Хашимото.

“Властите на Япония направиха невероятна работа, за която им показвам голямата си признателност. Благодаря също по този начин на хилядите доброволци и лекарите”, сподели Томас Бах.

Благодарност към медиците изрази и Хашимото.

“Тук ще видите нашата визия за света”, сподели тя.

Олимпийският огън беше разпален от тенис звездата Наоми Осака, която влезе в ролята на последния факлоносец. Огънят ще гори до 8 август, когато игрите ще бъдат оповестени за закрити.

Преди това над стадиона се издигнаха 2000 дрона, които оформиха фигура на планетата ни под звуците на осъществяване на песента на Джон Ленън и Йоко Оно “Imagine”.

Представители на всички 206 народи, които ще се съревноват в Токио, дефилираха с националните знамена. Броят на участниците беше стеснен до 30 поради ограниченията против ковид.







Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР