След повече от година отлагане, летните олимпийски игри в Токио

...
След повече от година отлагане, летните олимпийски игри в Токио
Коментари Харесай

Обявиха олимпийските игри в Токио за открити |

След повече от година отсрочване, летните олимпийски игри в Токио бяха оповестени за открити! Това се случва на фона на неприключилата пандемия от ковид, която сложи на тестване целия свят.

Японският император Нарухито произнесе сакралните думи след повече от тричасова гала по откриването, която се организира на олимпийския стадион в японската столица без наличието на фенове поради ограниченията за ограничение на болестта. Преди него приказваха президентът на МОК Томас Бах и шефката на локалния учредителен комитет Сейко Хашимото.

“Властите на Япония направиха невероятна работа, за която им показвам голямата си признателност. Благодаря също по този начин на хилядите доброволци и лекарите ”, сподели Томас Бах.
Благодарност към медиците изрази и Хашимото.

“Тук ще видите нашата визия за света ”, сподели тя.

Преди това над стадиона се издигнаха 2000 дрона, които оформиха фигура на планетата ни под звуците на осъществяване на песента на Джон Ленън и Йоко Оно “Imagine ”.

Представители на всички 206 народи, които ще се съревноват в Токио, дефилираха с националните знамена. Броят на участниците беше стеснен до 30 поради ограниченията против ковид.

Игрите ще продължат до 8 август.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР