След повече от час и половина бурни дебати Народното събрание

...
След повече от час и половина бурни дебати Народното събрание
Коментари Харесай

След бурни дебати НС гласува по 100 лв. великденски бонус за най-ниските пенсии

След повече от час и половина бурни диспути Народното събрание гласоподава по 100 лева великденска добавка за 534 хиляди пенсионери, чиито пенсии и добавки са до линията на беднотия (526 лева.).

Парите - 54 млн. лева, би трябвало да дойдат от бюджета на държавното публично обезпечаване, като от Национален осигурителен институт успокоиха, че няма да съставляват проблем и няма да слагат в риск нарастването на пенсиите с 11% от 1 юли по швейцарското предписание.

Само ПП-ДБ не поддържа решението, като дружно с един народен представител от Има Такъв Народ гласоподаваха " въздържал се ". ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Възраждане " гласоподаваха единно " за ".

Национален осигурителен институт има подготвеност и ще изплати с самостоятелна ведомост дружно с пенсиите за месец май и великденските добавки, посочи след гласуването в коридорите подуправителят на Национален осигурителен институт Весела Караиванова-Начева, която сега замества станалия длъжностен министър Ивайло Иванов. " Ще ги изплатим преди Великден, с цел да могат хората да ги получат по този начин, както е планувано за съответните празници ", увери Караиванова. Предстои среща за уточняване на графика с " Български пощи ", тъй като по-голямата част от пенсионерите получават своите пенсии и добавките посредством тях. " Имаме подготвеност. Каквото е належащо, сътрудниците по места ще създадат и в събота, и в неделя, тъй че да могат да доближат тези суми до хората за празниците ", увери подуправителят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР