След повече от 40 години, прекарани в корпоративния свят, мога

...
След повече от 40 години, прекарани в корпоративния свят, мога
Коментари Харесай

3 правила, които всички мениджъри трябва да следват

След повече от 40 години, прекарани в корпоративния свят, мога да кажа, че съм съумял да науча няколко доста значими урока за ръководството. Може би най-простите, само че в същото време с това и най-важните, уроци, могат да бъдат сумирани в три правила:

Хората постоянно са преди всичко

Действията са по-важни от думите

Цялото е по-голямо от сумата от неговите елементи

Тези три благородни истини, в случай че може да заемем тази фраза от учението на Буда, могат да оказват помощ както на опитните водачи, изправени пред тежки провокации, по този начин и на младите студенти, които занапред ще навлизат в света на бизнеса.

1. Хората постоянно са преди всичко

Зад всеки сполучлив бизнес стоят стотици велики хора. Това значи, че би трябвало да цените и признавате заслугите на всеки член на вашия екип, само че в същото време с това и да внимавате да назначавате хора, които споделят полезностите на вашата компания и бързо да се разделяте с тези, които не го вършат.

Бързото уволнение на несъответствуващите хора може да ви наподобява коравосърдечно, само че то е от основно значение за построяването на доверие във всяка една организация. Все отново, можете ли да поверите бъдещето на вашата компания на хора, които в последна сметка не се интересуват от това дали тя ще се трансформира в триумф или в неуспех?

Веднъж щом разполагате с верния екип, вашата съществена задача е да инвестирате в неговия напредък и да позволите на чиновниците си да продължат своето образование и развиване.

И още един съвет – покажете интерес към работата на вашите чиновници като постоянно вършиме обзор на техния прогрес и споделяте с тях по какъв начин работата им се отразява на цялата компания. Празнувайте техните триумфи и поемайте виновността за екипните неточности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР