След повече от 35 години жителите на Саудитска Арабия отново

...
След повече от 35 години жителите на Саудитска Арабия отново
Коментари Харесай

След 35-годишна забрана разриха ходенето на кино в Саудитска Арабия

След повече от 35 години жителите на Саудитска Арабия още веднъж ще могат да вървят на кино, откакто държавното управление подвигна възбраната за този тип светско развлечение, предадоха международните организации.

Споразумение, подписано сред локалните управляващи и "Ей Ем Си Ентъртейнмънт Холдингс " планува в арабската страна да бъдат отворени до 40 киносалона през идващите 5 години. Първият киносалон ще проработи в столицата Рияд на 18 април.

През 70-те години на предишния век в консервативната монархия има кина, само че авторитетните духовни водачи съумяват да ги затворят.

Миналата година държавното управление оповести, че ще анулира възбраната в границите на амбициозните обществени и стопански промени, насърчавани от престолонаследника принц Мохамед бин Салман.

Според неназован източник в новооткритите киносалони, за разлика от други публични места, няма да има полово разделяне.

Жителите на Саудитска Арабия са нетърпеливи да се допрян до западните медии и просвета, които не са респект в страната. Въпреки многочислените забрани, които тегнат над разпространяването западната просвета, холивудските филми съумяват да си проправят път към домовете на локалните поданици и се дискутират оживено.

За да задоволи "филмовите потребности " на популацията, Саудитска Арабия възнамерява да отвори към 350 киносалона с над 2500 екрана до 2030 година, надявайки се на годишни доходи в бокс-офиса от порядъка на 1 милиард $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР