След повече от 20 години успешна кариера в поп-фолка едно

...
След повече от 20 години успешна кариера в поп-фолка едно
Коментари Харесай

Кали къса с попфолка

След повече от 20 години сполучлива кариера в поп-фолка едно от емблематичните му имена взе решение да се раздели с него! В последната половин година Кали се отхвърли от всевъзможни изяви и доходоносни задължения и дружно с група изявени музиканти сътвори “КАЛИГРАФ “.

Какво е КАЛИГРАФ? 12 музиканти, 9 инструмента, 1 зала, над 150 часа на подготовка и подготовки и голямо количество креативна сила, с цел да се роди един музикален план без аналог, в жанр без аналог у нас! Създателите му го дефинират като Болкан Латин Джаз, а самата Кали споделя: „ Създаваме нещо неповторимо, тъй като не имитираме и не подражаваме на никого.

Внасяме стилово многообразие, което носи отпечатъка от дългогодишния опит на всеки един от нас. Да намеря съидейници беше най-трудната част! От там на сетне всичко потегли по вода Вярват в мен, тъй като са водени от същата пристрастеност, която води и мен - музиката, която извира от душата! Знам, че публиката ще усети силата, която влагаме в това, която вършим. “ Проектът включва 15 авторски композиции на основата на етно-латино-джаз музиката.

Това са към този момент издавани през годините песни от репертоара на Кали, само че с изцяло нови аранжименти, дело на музикантите от група БМХ, във към този момент упоменатия жанр. Претворени до неразбираемост, по калиграфски изпипани и усъвършенствани в месеци подготовки. Крайният резултат е безусловно непредвиден и необикновен, присъствалите на подготовките са изумени. Музикантите, които Кали събира към себе си са хора, които не се лимитират в съответни стилове и не са водени от предубеждения. Всички са с музикално обучение и с дълготраен опит на концертна сцена. Работили са със звезди, създали българската музика налична в целия свят!

Сред тях са: китаристът Ники Антов, който дълги години свири в оркестъра на българското радио, както и на доста самостоятелни концерти с починалата Ваня Костова, и още доста други джаз планове: тромпетистът Сандо Сандов - дългогодишни концертни изяви с група "Уикеда " и още други етно-джаз проекти; пианистът Виктор Николов, с доста изяви в региона на джаза и класическата музика, най-вече в чужбина; барабанистът Евелин Методиев, взел участие в десетки концерти с музиканти като Теодосий Спасов, Ибряма, Атешхан Теофиков, Васил Пармаков и други Проектът може да се назова и интернационален, най-малкото поради присъединяване на перуанец и ирландец в него.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР