След повече от 10 г. доминация на една политическа сила

...
След повече от 10 г. доминация на една политическа сила
Коментари Харесай

Калоян Паргов с първи коментар за вота: София донесе изненади след над 10 г. доминация на ГЕРБ

След повече от 10 година доминация на една политическа мощ заради разбъркването на национално ниво тези избори ще внесат някаква смяна в конфигурацията по места. Това разяснява пред България Он Ер ръководителят на УС на СИНПИ Калоян Паргов.

„ Често пъти тук-там имаме неуместни обединения, които са невъзможни на национално равнище.

Много са разнообразни разновидностите, които могат да се случват, в това число и в София. Ще бъде пъстър локалният парламент, ще бъдат повече от четири политическите сили вътре и нито една няма да има болшинство, даже и тези, които смятат, че ще имат над 40%. Ще им се наложи да търсят болшинство “, разяснява той.

„ Едва ли в локалните парламенти плаващите болшинства са устойчиви. Трябва нещо стабилно, с цел да може 4 години да работи локалният парламент “, сподели още Паргов.

„ Изненадите в София са факт. Никой не е предполагал такива резултати, най-много за изборната интензивност, която е рекордно ниска. Тук това е един феномен, който занапред ще изследваме. Петъчните събития също би трябвало да вземем поради “, уточни той.

По думите му актуалната акция не може да се съпостави с нищо от последните 15 година „ Тя бе доминирана от национални тематики “, акцентира той.

„ Българска социалистическа партия приказва 30 години за децентрализация, само че даже когато бе на власт, не съумя да я направи. Като изключим София и огромните градове, финансовият проблем е доста изострен. Трябва да се случи нещо “, съобщи Паргов.

На въпрос дали локалните избори ще повлияят на ръководството на страната, той съобщи: „ Със сигурност ще повлияят. Тази не-коалиция е в много спорна интернационална обстановка. До Нова година, макар резултатите на локалните избори, няма да има смяна на конфигурацията на ръководството. Предстои държавен бюджет, това е следващото тестване.

Държавата не може да си разреши да работи с продължен бюджет. Навсякъде капиталовата интензивност е спряла, това се отрази и на локалната власт “, акцентира Паргов.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР