След постъпил в Столичната РЗИ сигнал за починало от инфекция

...
След постъпил в Столичната РЗИ сигнал за починало от инфекция
Коментари Харесай

Столична РЗИ: Заразените с вирусен менингит са под наблюдението на личните лекари |

След постъпил в Столичната РЗИ сигнал за умряло от зараза дете, незабавно са подхванати противоепидемични ограничения - проучване на контактните деца, техните братя и сестри и личния състав на детското заведение. Това оповестяват от РЗИ-София.

Проведени са диалози с общопрактикуващия доктор, лекуващия доктор, националния съветник по инфекциозни заболявания и е събрана цялостната допустима документи - епикризи, проучвания, както и протокола от аутопсията. В детска градина № 37 „ Вълшебство “ е осъществено епидемиологично изследване и е разпоредена стерилизация, показват още от столичната здравна ревизия

От изследваните в НЦЗПБ контактни деца, техните братя и сестри и личния състав от групата, носителство на менингокок в носоглътката е открито при 23 лица. Към момента на проучването те са без здравословни недоволства и клинична симптоматика.

Насочени са към общопрактикуващия лекар за наблюдаване и осъществяване на антибиотична профилактика.

Детската градина е затворена до второ разпореждане. Очакват се резултатите от пробите на всички деца и личния състав на детското заведение, както и окончателната патоанатомична диагноза на умрялото дете.

В здравната процедура, въпреки и рядко, се следят случаи на мълниеносно протичане на менингококова зараза измежду млади и здрави лица, като за жалост, такива случаи приключват летално, допълват от Столичната РЗИ и изрича съболезнования на околните на умрялото дете.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР