След поредното обвинение за полицейски заплахи в с. Вълкослел, централната

...
След поредното обвинение за полицейски заплахи в с. Вълкослел, централната
Коментари Харесай

Дебат по Нова тв: Има ли полицейско насилие и ще спре ли с боди камерите?

След следващото обвиняване за полицейски закани в с. Вълкослел, централната тематика в “Пресечна точка ” по Нова телевизия беше насилието и превишаването на правата на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

“Често се случва служители на реда са заплашват. Такова нещо може да направи комплексиран човек, който желае да всява боязън, а не почит ”, това съобщи юристът Людмил Рангелов. Според него закани от чиновник на Министерство на вътрешните работи не са оправдани даже и в случай че са предизвикани.



“Затова е служител на реда, не може толкоз елементарно са се поддава ”, разяснява юристът.



Елена Поптодорова от своя страна обърна внимание, че има десетки случаи, в които България е наказана от жертви на полицейско принуждение в Европейския съд по правата на индивида. “Като се каже полицейско принуждение, асоциацията ми е за друго разбиране - полицейски чадър ”, разяснява дипломатката. Според нея казусът у нас е по-скоро културен и това дефинира държанието на служителите на реда.



“Това е “вкусна ” тематика за медиите, само че всеки случай би трябвало да се преглежда самостоятелно ”, сподели журналистката Валя Войкова. Тя акцентира, че от време на време служителите на реда минават психотест и при него би трябвало да се схваща кои от тях са склонни към експанзия.

Боди камерите могат да оказват помощ служителите на реда да съблюдават разпоредбите, към тази теза се сплотиха участниците в предаването. Според Войкова резултатът е доста забележим при чиновниците на КАТ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР