След поредния ден на руски атаки срещу Киев и други

...
След поредния ден на руски атаки срещу Киев и други
Коментари Харесай

12 западни държави се присъединиха към „танковата коалиция“

След следващия ден на съветски офанзиви против Киев и други украински градове, западните съдружници не престават уговорката си да доставят танкове на Украйна.

Общо 12 страни показаха такава подготвеност, откакто към така наречен танкова коалиция се причисли и Канада.

 
През идващите седмици Канада ще достави на Украйна 4 съществени бойни танка Leopard 2. Това подаяние, в комбиниране с приноса на съдружниците и сътрудниците, ще подкрепи доста въоръжените сили на Украйна, които се борят героичен в отбрана на свободата и суверенитета на страната си. 
Анита Ананд, министър на защитата на Канада

Във вечерното си послание украинският президент Володимир Зеленски благодари на канадското държавно управление. И съобщи, че съветската експанзия може да бъде спряна единствено с съответни оръжия. 

Франция също ще даде танкове на Украйна.

 
Както знаете, ние към този момент доставихме артилерия, муниции и бронирани машини, а в самото начало на януари обявихме, че Франция ще достави танкове AMX-10.
Катрин Колон, министър на външните работи на Франция

Междувременно силите на полка “Азов ” бяха публично преобразувани в щурмова бригада в състава на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна и към този момент водят война на фронта в региона на Бахмут. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР